Naslovna Region Crna Gora: Svoj djeci dječiji dodatak do šeste godine

Crna Gora: Svoj djeci dječiji dodatak do šeste godine

1
Izvor:

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine će primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura do navršene 18. godine, što je takođe značajno povećanje, saopštio je danas šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo” i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Kazao je da je odluka o dodjeljivanju dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URE, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, kao i Ministarstva finansija i ekonomskog staranja i Vlade.

Velika stvar za najmlađe građane i, kako je rekao, veliki korak naprijed za Crnu Goru, postignut je i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju predsjednika Skupštine Alekse Bečića i ministra Milojka Spajića.

“Naša borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su poslanici Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50% veće naknade. Poslanici DPS glasali su protiv”, napisao je Konatar na Tviteru.

“Činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od najvećih uspjeha Građanskog pokreta URA i svakako moj lično od kada sam u politici. Ponosan sam što ćemo pomoći djeci i roditeljima”, naveo je poslanik.

Vijesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име