Naslovna Region Dogovorena nova vlada Crne Gore, Lekić mandatar

Dogovorena nova vlada Crne Gore, Lekić mandatar

0

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavo je danas, nakon sastanka stranaka stare parlamentarne većine, da je postignut dogovor da mandatar za sastav nove vlade bude lider DEMOS-a Miodrag Lekić.

Mandić je rekao da će do ponoći predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović biti obaviješten da je Lekić mandatar, prenose Vijesti.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević ocijenio je da je DF danas pokazao „zašto je najjači i najozbiljniji subjekt parlamentarne većine od 30. avgusta“, dodaje CDM.

„Konstruktivnošću i strpljivošću dao je najveći doprinos da dođe do dogovora. Predstavnici svih partija koji su činili većinu 30. avgusta podržali su Lekića za mandatara. Šaljemo i poruku predsjedniku države Milu Ðukanoviću i očekujemo da do kraja dana dobije status mandatara. Imamo 41 potpis“, rekao je Kneževic.

On je istakao da su pregovori bili složeni, ali je ocijenio da je zadovoljena izborna volja građana.

Danas ističe rok do koga bi predsjednik Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Sastanak stare parlamentarne većine je počeo oko 11 sati, a nakon skoro sat i po vremena pregovora data je pauza, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine.

Sastanak, osmi po redu, sazvao je Mandić.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име