Naslovna Izdvajamo Dr Slobodan Prtilo: Gori ste od svih prirodnih katastrofa koje su nas...

Dr Slobodan Prtilo: Gori ste od svih prirodnih katastrofa koje su nas zadesile

0

Povodom izjave Narodnog poslanika SNSD-a, Ilije Tamindžije o pomoći Vlade Republike Srpske opštinama koje je zadesio zemljotres i o tome kako opozicija ima kratko pamćenje, dr Slobodan Prtilo se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici. Tekst prenosimo u cijelosti. 

Bespredmetno je hvaliti se takvim potezima, jer ustavne obaveze svake vlade pa i Vlade Republike Srpske nisu privilegije samo vladajuće stranke.

Hvaliti se činjenicom da je Vlada Republike Srpske pomogla opštinama istočne Hercegovine, koje je zadesila ovakva prirodna katastrofa, neukusno je, prepotentno i licemjerno. Jer u ove tri opštine zamislite imamo načelnike iz reda opozicije. Ponavljam, ako to nije obaveza Vlade i u ovom slučaju onda se Narodni poslanik Ilija Tamindžija ima čime pohvaliti – ovaj put su u SNSD-u prevazišli sami sebe.


Gospodin Tamindžija se hvali predanim radom SNSD-ove vlasti, institucijama, brigom za ugrožene, nekakvim vizijama i projektima, ali niko nije toliko naivan da ne vidi pustoš i katastrofu koju je ova vlast napravila za skoro 20 godina kontinuiranog (ne)rada. Caruje nahilizam prema svemu što nije i ne pripada vladajućoj stranci.

Efekti su gori od svih prirodnih katastrofa koje su nas zadesile u zadnje dvije decenije. I sigurno će imati negativan efekat u budućnosti. Imamo bukvalno empatijski podijeljeno društvo, raseljeno stanovništvo, potpunu besperspektivnost za mlade, a pogotovo za visokobrazovane, uništenu privredu, zaustavljene investicije uništene sve vrijednosti civilizovanog covjeka , pogotovo one bazirane na obrazovnim i međuljudskim referencama.

Caruju kriminal, nepotizam, partijsko zapošljavanje i društveno napredovanje bez ikakvih drugih uslova i referenci. Partijska knjižica, uz uslov 30 do 50 sigurnih glasova i slijepa poslušnost su osnovni uslovi. SNSD je stvorio društvo kome bi najbolje odgovarao naslov Kunderinog romana „Nepodnošljiva lakoća postojanja“.

Na komentar poslanika Tamindžije da opozicija ima kratko pamćenje mogu trći da mi nismo zaboravili sve strahote i nedaće koje je naš narod pretrpio od vjekovnih neprijatelja, osvajača i tirana, tako ne možemo zaboraviti ni mega laži SNSD- a u posljednje dvije decenije:

– Nema aerodroma ni na Zupcima, ni u Mijonićima, ni u Taleži, a trebali smo poletjeti u decembru 2021. godine.
– Nema ni južne, ni zapadne, ni istočne obilaznice, a na tim obećanjima ste dobili izbore prije 6 godina.
– Nema ni nove bolnice, ni kliničkog centra, nema čak ni lokacije na kojoj će se to nekad, ako Bog da, graditi.
– Nema ni reflektora na stadionu niti stadiona sa vještačkom travom, koji obećavate od 2009. godine.
– Nema ni kanalizacije u mnogim prigradskim naseljima.
– Nema ni „Dubrovnika 2“, ni vjetroparka „Trusina“, ni „Vrbasa 2“, ni „Buk Bijele“, ni „Gornjih horizonata“, ni „Mrsova“, a 2013. godine ste obećali da će svi ovi objekti biti na mreži 2016. godine“.
– Nema ni famoznog „Nikole Tesle“ i električnih automobila, ni fabrike za preradu ulja.
– Nema ni tekstilne industrije, regionalne hladnjače na Berkovićima, ni brze ceste preko Višegrada.
– Više nema ni šuma, ni flore ni faune, nema ni vojske ni policije ni tablica ni grba ni zastave ni himne….

Iza vas ostaje golet, erozije, beton, beton, beton i pustinja, a o vašim obećanjima bih mogao pričati satima.
Ali čega ima? Ima opravdanog straha od gubitka izbora, od pokretanja odgovornosti, od lustracije koja vas neće mimoići, ima straha od Šarovića, Trivićke…

Ima straha i od naših papaka za koje ne znate kada će opet izdati, a koje ste tako nerazumno udomili i svesno potencijalno žrtvovali za prvi red u Istočnom Sarajevu. Ali ne zaboravite da imate straha i od vaših, koje ste zbog ovih žrtvovali i marginalizovali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име