Naslovna Hercegovina Gordan Mišeljić uputio javno izvinjenje Dubravku Curaću i potvrdio da fudbalerima još...

Gordan Mišeljić uputio javno izvinjenje Dubravku Curaću i potvrdio da fudbalerima još nije isplaćena premija za osvajanje Kupa RS

0
Izvor: Moja Hercegovini

Tokom jučerašnje Sjednice Skupštine Grada Trebinja, na tački Dnevnog reda Odbornička pitanja, Dajana Milišić i Đorđe Vučinić, odbornici kluba Za pravdu i red postavili su pitanja Gordanu Mišeljiću, odborniku SNSD-a, te direktoru HET-a i predsjedniku FK Leotar. Pitanja su bila vezana za incident u kojem Dubravku Curaću, novinaru BN televizije nije omogućeno prisustvo Javnoj raspravi koja je održana u zgradi HET-a i premiju koja je fudbalerima trebinjskog premijerligaša obećana nakon osvajanje Kupa Republike Srpske, a u iznosu od 10.000 KM, koja ni do danas nije isplaćena. Mišeljić je iskoristio priliku da uputi jaavno izvinjenje novinaru Curaću rekavši da HET nije bio organizator Javne rasprave već samo servis Vlade Republike Srpske. Potvrdio je Vučinićeve navode da premija još nije isplaćena pravdajući se time da se čeka uplata istog iznosa iz Vlade RS, te da će obećana premije uskoro biti isplaćena stručnom štabu i fudbalerima koji su osvojili Kup RS.

Odbornička pitanja su na jučerašnjoj Sjednici Skupštine Grada Trebinja izazvala u više navrata žučnu raspravu opozicionih i odbornika skupštinske većine, a posebno zanimljiva pitanja bila su upućena Gordanu Mišeljiću, odborniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata koji takođe obavlja funkciju direktora HET-a i predsjednika FK Leotar.

”Po čijem nalogu je novinaru Dubravku Curaću portir zabranio da prisustvuje Javnoj raspravi u prostorijama HET-a, ponavljam, Javnoj raspravi?” – upitala je Dajana Milišić.

Mišeljić je krajnje korektno odgovorio na ovo pitanje rekavši kako niko iz HET-a nije dao nalog da se novinaru zabrani ulaz te uputio izvinjenje Dubravku Curaću, nazvavši to nesporazumom.

”Ja nisam ranije imao priliku, ali evo sada ću da se javno izvinim Dubravku Curaću zbog nesporazuma koji se dogodio. HET nije bio organizator te rasprave i nije bilo nikakvog naloga da se ikome od novinara zabrani prisustvo. Ili svi novinari trebaju da prisustvuju ili nijedan. Portir koji je reagovao kako je reagovao će biti kažnjen smanjenjem plate. HET je taj dan bio samo servis Vlade Republike Srpske koja je bila organizator ove Javne rasprave.” – rekao je Mišeljić.

Na odborničko pitanje Đorđa Vučinića zašto obećane premije za osvajanje Kupa Republike Srpske još uvijek nisu isplaćene fudbalerima i stručnom štabu Leotara iako je trofej osvojen u junu ove godine, uz konstataciju da se u ovom klubu trenutno ne duguje nijdna plata. fudbalerima jer su dugovanja izmirena prije nekoliko dana, a nakon njegovog pisanja o lošem stanju u trebinjskom fudbalskom premijerligašu, Mišeljić je potvrdio da premija nije isplaćena, ali da se ne duguje nijedna plata.

”Moram da kažem da nije istina da se fudbalerima ne isplaćuju plate, a što se tiče premije, ona će biti isplaćena, kako je i obećano. Neće biti isplaćeno samo 10.000 KM, već ukupno 20.000, jer se očekuje da i Ministarstvo omladine, porodice i sporta isplati fudbalerima isti iznos. Čeka se uplata iz Vlade RS, pa će i Grad Trebinje da uplati premiju koja će biti podijeljena svima koji su učestvovali u osvajanju Kupa Republike Srpske.” – odgovorio je Mišeljić.

Vučinić je u komentaru odgovora na odborničko pitanje konstatovao da nije ni sporio da su plate uplaćene, ali da je to urađeno u proteklih nekoliko dana, a nakon što se kasnilo sa isplatama. Interesovalo ga je zašto se ”vežu” uplate premije iz Vlade i Grada Trebinja, ali nije dobio odgovor.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име