Naslovna Republika Srpska Horeka: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste

Horeka: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste

4
Izvor: Srna

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske „Horeka“ saopštilo je da je ugostiteljstvo došlo do samog izdisaja nakon najnovijih mjera otvaranja svih privrednih djelatnosti, osim ove, te da su iscrpili sve mogućnosti pregovora s Vladom Republike Srpske.

„Udruženje ‘Horeka’, mada voljno, ne vidi mogućnost razgovora s Vladom na dosadašnji način, bez konkretnih rješenja jer ne želi da bude brana između vlasti i nezadovoljnih poslodavaca i radnika, koji su gladni ili na ivici gladi, kao i čitave njihove porodice“, saopšteno je iz ovog udruženja.

Iz „Horeke“ napominju da „od danas ne snose nikakvu odgovornost za sve posljedice i eventualne masovne proteste ugostitelja Republike Srpske“.

Iz ovog udruženja poručuju da ne radi 12.000 ljudi, koji neće dobiti platu, niti platiti račune i ostale fiksne troškove, kao i da je ugroženo 30.000 članova njihovih porodica.

„Obećanjem Vlade Republike Srpske da će im biti plaćen doprinos za mart, svi su imali strpljenja, mada ne i platu od koje se živi, ali su se solidarisali i rekli – u redu, strpićemo se sedmicu ili dvije. Sada je april. Otvoreno je sve, osim ugostiteljstva“, navedeno je u saopštenju.

Iz „Horeke“ pitaju ko će od ugostitelja i odakle platiti zakup lokala, pretplatu za internet, kablovsku TV, fiskalnu kasu, obezbjeđenje, registracije vozila, održavanje inventara, kao i od čega će živjeti porodice ugostitelja, da li od šalterske prodaje kafe slučajnim prolaznicima.

„‘Horeka’ potpuno, ne samo da razumije epidemiološku situaciju, već punu godinu dana štiti i radnike i goste, ulažući novac da bude dio odbrane protiv pandemije, na razne načine, ali moramo i mi i naše porodice da živimo i preživimo“, navedeno je u saopštenju.

4 KOMENTARA

  1. Incredible! This blog looks just like my old one!

    It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!
    0mniartist asmr

  2. Hi there, all the time i used to check blog posts here early
    in the break of day, since i enjoy to find out more and more.
    asmr 0mniartist

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име