Naslovna Region Hrvatska se otvara 1. marta

Hrvatska se otvara 1. marta

1
Izvor: Foto:

Novi, blaži set mjera tek je stupio na snagu u Hrvatskoj, ali vlasti već razgovaraju o sljedećim koracima koji će zavisiti od epidemiološke situacije.

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već duže vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, saznaje Jutarnji list. Tako bi od 1. marta cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno. Ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

Polaganim i balansiranim popuštanjem mijera pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to su dolazak proljeća, ljudi na otvorenom i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz ekonomske mjere i vjerovatno otvaranje terasa prvog dana marta gotovo sigurno neće održati najavljene proteste.

Hrvatska je sredinom novembra uvela strogi lockdown, zatvorili su između ostalog sve kafiće i restorane, što je izazvalo brojne kritike, kao i proteste.

1 KOMENTAR

  1. The quality of the hair is very good and real. My hair has become rough due to perm and dyeing. It is very convenient to go out anytime and anywhere with a wig. It is really made, and the express packaging is very good.

    0
    0

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име