Naslovna Izdvajamo Ilija Mastilović: Lokalna vlast Trebinja treba da podrži projekat „Ponosna kartica“

Ilija Mastilović: Lokalna vlast Trebinja treba da podrži projekat „Ponosna kartica“

0
Izvor: Trebinje 24

Odbornik SDS u skupštini grada Trebinja, Ilija Mastilović, pozvao je lokalnu vlast da se odazove akciji „Ponosna porodica“ koju vodi fondacija „Za porodicu“, a koju podržava „Udruženje roditelja sa četvero i više djece 4+“ iz Trebinja.

Mastilović, koji je i sam član „Udruženja 4+“ smatra da „trebinjska lokalna vlast treba da podrži ovu humanu akciju, posebno imajući u vidu  tešku socijalnu situaciju koja najviše pogađa višečlane porodice, ali i lošu demografsku sliku društva koja nas odavno upozorava na konkretnije djelovanje.“

Danas se saopštenjem za javnost obratio i Aleksandar Sarić, predsjednik „Udruženja 4+“ iz Trebinja koji je takođe pozvao lokalnu vlast da podrži ovu akciju.

„Fondacija ,,Za porodicu” pokrenula je akciju i projekat u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj “Ponosna kartica” za ponosne majke tj. porodice (3+) sa troje i više djece. „Ponosna Kartica“ omogućava korisnicima da u preko 250 privrednih subjekata širom Republike Srpske ostvaruju odrđene popuste prilikom kupovine proizvoda i korištenje određenih usluga. Pravo na karticu imaju porodice sa troje i više djece, uz uslov  da u porodici imaju najmanje jedno maloljetno dijete.

U kontaktu sa fondacijom “Za porodicu” tj. predsjednikom fondacije gospodinom Draganom Dakićem dobili smo informaciju da je ostvaren kontakt sa našom lokalnom zajednicom i predstavnicima grada Trebinja gdje je fondacija prezentovala uslove i način korištenja “Ponosne kartice”, za šta je prvenstveno potrebna podrška lokalne zajednice i privrednih subjekata grada Trebinja“, stoji u saopštenju Udruženja.

“I ne samo što bi korist od projekta imale višečlane porodice nego i privredni subjekti iz Trebinja čije je poslovanje uslijed korone i ovako otežano. Kako sam dobio informaciju, svi privredni subjekti sa teritorije našeg grada koji žele da učestvuju u projektu i odobre neki popust za svoje robe i usluge dobili bi zauzvrat besplatnu internet prezentaciju tačnije vlastitu veb prodavnicu čime bi im bilo omogućeno znatno šire tržište i mogućnost da svoje proizvode prodaju širom Republike Srpske, a uskoro i Republike Srbije. Neshvatljivo je da gradska administarcija nema želje niti sluha da uzme učešće u ovome projektu koji je objedinio i pronatalitetne mjere i mjere podrške privredi”, dodaje Mastilović.

Da podsjetimo da se do sada kroz ovaj projekat dala veoma efikasna podrška porodici u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj gdje se ovaj projekat realizovao i same lokalne zajednice postali dio projekta prijatelji porodice (Banja Luka, Laktaši, Teslić, Prnjavor, Srbac, Bijeljina, Prijedor, Kotor Varoš, Kostajnica, Novi Grad, Petrovo, Bileća, Ljubinje itd.)

Projekat je dobio podršku i od Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS kao i direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име