Naslovna Hercegovina Gacko Ima li Milinković skupštinsku većinu u Gacku?

Ima li Milinković skupštinsku većinu u Gacku?

2
Izvor: ISTOK

Približava se godišnjica pobjede Ognjena Milinkovića u Gacku, a kako sada stvari stoje nešto ne štima u skupštinskoj većini i već sada se pokazuju ozbiljne pukotine u vlasti, tako da se sa razlogom postavlja pitanje održavanja većine.

Ono što su i najavljivali bolje upućeni poznavaoci političkih prilika u ovoj hercegovačkoj opštini,  uprkos porukama iz kabineta načelnika da ima komotnu skupštinsku većinu, jeste da neprirodna koalicija u ovom sastavu neće izdržati mandat. Neprirodna je prije svega što su u vlasti dva odbornika Selakovog SPS-a, i jedan odbornik Nešićevog DNS-a, koji na sve načine pokušavaju da se pozicioniraju u opoziciji pred izbornu 2022. godinu.

Ono što uporno pokušava lokalni SNSD je da po svaku cijenu obezbijedi dvije do tri ruke iz opozicionog bloka koji čine SDS sa šest, odnosno PDP sa dva odbornika. Na kadrove PDP-a su “udarali” direktno, dok je na SDS-ovim odbornicima “zube” polomio Rajko Papović predsjednik SDS PRVA, i prvi čovjek lokalnog parlamenta.

Poslije dugo čekane pobjede očigledno je da su i očekivanja bila velika, pa je tako zbog neslaganja oko rada jednog od načelnika odjeljenja nastao i sukob unutar kluba odbornika SNSD- a na čijem čelu više nije Siniša Šuković, koji je podnio ostavku na ovu dužnost. Razlog ostavke su zdravstveni problemi, a to je izgleda u politici postala praksa, jer obično su problemi druge vrste. Ono što je dosta čudno u ovom mjestu, koje posljednjih nešto manje od godinu dana postaje mjesto gdje su apsurdi realnost, jeste da opozicija djeluje složno i čvrsto, dok opšte rasulo i nesloga sa druge strane vladaju u redovima pozicije, uprkos ogromnim resursima na RiTE i opštini Gacko sa kojima raspolažu. Indikativni je i da Skupština u mjesecu septembru nije sazivana, a da li je riječ o produženom odmoru ili je po srijedi nešto sasvim drugo ostaje da se vidi. Dobro obavješteni izvori iz opozicionih redova tvrde da će Nenad Nešić i Goran Selak do kraja godine svoju lojalnost pokazati upravo rušenjem skupštinske većine okupljene oko SNSD-a u Gacku.

Samo prazna obećanja

Građevinska sezona obzirom na vremenske prilike u Gacku je pri kraju, a građani ove opštine nisu osjetili ni da je faktički počinjala. Osim proširenja Dječjeg vrtića, i početka radova na popločanju dvorišta crkve u centru Gacka, ništa se značajnije nije dešavalo. Na radovima nadzora na proširenju Dječjeg vrtića, načelnik Milinković je angažovao svoga oca, inače penzionera. I dok on očigledno jedino povjerenje ima u oca, građani Gacka očigledno imaju sve manje u njega, jer dosta je toga obećao, a za 99% obećanja nije ni projektna dokumentacija urađena.

U svakom slučaju očekuje nas burna politička jesen u Gacku.

 

2 KOMENTARA

  1. Znam samo jedno.Ako za predstojeće lokalne izbore SDS Gacko bude imao 4 odbornika to će biti više nego dobro.Toliko ste ovaj grad vodili loše da vi stvarno nemate nikome šta reći.Ovi vaši levatski portali vam nemogu pomoći.

  2. Заиста не волим да коментаришем вијести ни на једном порталу, јер сматрам да су коментари већином „наручени“, а и не познајем прилике у Гацку на локалу да бих себи дозволио да се јавно „оглашавам“ на текстове о дешавањима у овој општини. Међутим, не могу а да се не осврнем на чињеницу да велика већина неписмених људи попут тебе себи даје за право да коментарише све живо на свим могућим интернет страницама, без икаквог стида што нису довршили своје описмењавање. Ако си имало искрен, признаћеш да је позиција на државном нивоу урадила много горе ствари за Републику, а посебно за Херцеговину и уопште источни дио РС, него што је то СДС урадио Гацку. Плус, ко је то забио глогов колац у срце и симбол гатачке привреде, РиТЕ Гацко, и бацио га на кољена! Просто мораш имати отворене очи и развијено критичко мишљење, а не бити „навијач“ једних или других, зарад будућности наше дјеце, али и будућности Републике Српске! Поздрав!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име