Naslovna Hercegovina Gacko Iz SDS Gacko poručuju: “ Nije legalan nastavak sjednice, prijete tužbom“

Iz SDS Gacko poručuju: “ Nije legalan nastavak sjednice, prijete tužbom“

0
Srpska demokratska stranka, Opštinski odbor Gacko, upozorava predsjednika Skupštine opštine Gacko Rajka Papovića da najavljeni nastavak 12. redovne sjednice SO-e Gacko koja treba da se održi danas sa početkom u 10 časova nije u skladu sa zakonskom regulativom i poslovnikom o radu SO-e Gacko.

U saopštenju SDS Gacka se kaže da je u “petak 3. juna održana je 12. redovna sjednica Skupštine opštine Gacko na kojoj nije usvojen dnevni red, što znači da se protekla sjednica ne može nastaviti jer je završena i zaključena neusvajanjem dnevnog reda.

Da je kojim slučajem usvojen dnevni red na protekloj sjednici, ista bi mogla biti prekinuta i nastavljena u terminu koji bi predsjednik Skupštine saopštio. Takođe, da kojim slučajem nije bilo potrebnog kvoruma za rad, predsjednik Skupštine bi mogao dati pauzu ili prekinuti sjednicu i zakazati nastavak održavanja sjednice.

Obzirom da na 12. sjednici nije usvojen dnevni red, sjednica Skupštine opštine smatra se završenom, tako da je nemoguće zakazati njen nastavak.

Pozivamo gospodina Papovića, da poštuje dignitet našeg lokalnog parlamenta i da prestane sa manipulacijama u javnosti kako bi se pod plaštom nastavka sjednice opet održala 12. redovna sjednica.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Gacko, upozorava predsjednika Skupštine opštine Gacko kao i skupštinsku većinu da ćemo u slučaju ako se tako nešto dogodi, tražiti od Ministarstva za lokalnu upravu i samoupravu nadzor nad zakonitošću održavanja sjednice lokalnog parlamenta. Takođe ćemo pokrenuti spor kod nadležnog suda gdje ćemo osporiti nezakonito održavanje sjednice skupštine.

Gospodine Papoviću, da li ćete dozvoliti da nadležne pravosudne institucije proglase 12. redovnu sjednicu nelegalnom gdje bi sve tačke dnevnog reda bile nevažeće? Hoćete li snositi odgovornost ukoliko se tako nešto dogodi?

Skupštinska većina u tom slučaju neka ima na umu da moraju podnijeti ostavke predsjednik i potpredsjednik kao i sekretar opštine ili bi u suprotnom mogli biti smijenjeni jer bi takav čin bio adekvatna mjera za blamažu koja je najavljena zakazivanjem nastavka i održavanja 12. redovne sjednice”, stoji u saopštenju SDS Gacka.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име