Naslovna Hercegovina Ljubinje i Mrkonjići su neraskidivo povezani

Ljubinje i Mrkonjići su neraskidivo povezani

0
Izvor:

Na današnjem sastanku između načelnika opštine Ljubinje Steva Drapića i predsjednika Crkvenog odbora Mrkonjića Rada Boškovića razgovarano je o održavanju predstojeće manifestacije “Dani Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog” i obilježavanju 12. maja – praznika Svetog Vasilija.

”Mrkonjići i Ljubinje su neraskidivo povezani. Malo je poznato i da su sve do Drugog svjetskog rata Mrkonjići bili dio ljubinjske opštine odnosno sreza. Iako su po završetku ovog rata komunisti oduzeli značajan dio ljubinjske teritorije, između ostalih i Mrkonjiće, i pripojili ga Trebinju, ipak su Mrkonjići i dalje, u duhovnom smislu ostali dio nas. Takođe, pouzdano se zna da je u Staroj crkvi na Mišljenu, , služio upravo jeromonah Sveti Vasilije Ostroški, tako da su čvrste niti i poveznice između nas i Mrkonjići i naša je obaveza da u svakom smislu pomognemo Mrkonjićima”- rekao je načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić
👉”Ljubinje nas je oduvijek pomagalo i oduvijek smo se mogli osloniti na Ljubinje i ne sumnjamo da će to biti i sada i hvala im na tome”- dodao je predsjednik Crkvenog odbora Rade Bošković i pozvao vjerni narod Ljubinja da dođu u Mrkonjiće.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име