Naslovna Hercegovina Najpoželjni Hercegovac i čovjek koji je srušio SDS u Gacku

Najpoželjni Hercegovac i čovjek koji je srušio SDS u Gacku

0
Izvor:
ГАЦКО, 19. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик стигао је у Гацко, у село Липник, гдје је почео састанак са кандидатом СНСД-а за начелника ове општине Огњеном Милинковићем.9

Čovjek koji je pobijedio na izborima u Gacku do sada jedinog načelnika koji 25 godina nije izgubio izbore je Ognjen Milinković. Po zanimanju specijalista ortopetske hirurgije i traumatologije sada će obavljati dužnost novoga načelnika Gacka. Tako je doktorski mantil i svoj posao u Bolnici u Foči zamjenio uglađenim odjelom i foteljom načelnika.


Slobodno možemo da kažemo da je novi načelnik jedan od rijetkih ljudi koji je mogao da pobjedi Milana Radmilovića na njegovom terenu. Nova energija je definitivno trebala odavno uspavanom gradu u kome se neke drastične promjene nisu dešavale duži vremenski period. U kampanji za načelnika pokazao je izuzetnu skromnost što u politici na duže staze i nije neka vrlina.


Ono što je najavio da će raditi za ovu opštinu je veoma optimistično (novu vodovodnu i kanalizacijonu mrežu, nova radna mjesta kao i neke značajne infrastukturne projekte).
“Prvo i osnovno što moramo da uradimo jeste revizija poslovanja opštine, revizija poslovanja opštinskih struktura svih ustanova. To je nešto što će biti polazna tačka. U principu, naredne četri godine mora mnogo da se radi to je definitivno. Rad, rad i samo rad. To je nešto čega ću se ja držati. Uzdaću se u rad i u Boga i može mnogo da se uradi i uradićemo” rekao je sada već prvi čovjek Gacka u izjavi poslije pobjede.


Takođe istako je kako će ga u tome radu ometati nagomilana administracija i milionska dugovanja. Inače opštinu Gacko istini za volju i nema toliko veliki broj administracije kao i dugova pa se na listama po ovom pitanju nalazi pri samome dnu u Repulici Srpskoj. Odlazeći načelnik Milan Radmilović poželio je sreću u radu svom dosta mlađem kolegi.


Prvi problem za mladog doktora su sastavljanje skupštinske većine koja je prema rezultatima izbora u rukama SDS-a i njihovih koalicionih partnera. I nisu samo to problem. Pravo pitanje jeste može li se novi načelnik oduprijeti od uticaja starih članova SNSD-a i biti zaista jedna nova sviježina za ovaj grad?


Za kraj izdvajamo i to da ima 37 godina i da je jedan od najpoželjnih neženja u Hercegovini.

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име