Naslovna Herceg Sport Novi haos! Zbog ovog dokumenta opet „češljaju“ Novaka: Optužuju ga da je...

Novi haos! Zbog ovog dokumenta opet „češljaju“ Novaka: Optužuju ga da je lagao, to će biti osnov za deportaciju!?

0

Novak Đoković je pobijedio Australiju na Federalnom sudu i poništena je odluka vlasti o ukidanju njegove vize, međutim iako je srpski teniser već viđen kako trenira u Melburnu – i dalje mogu da ga deportuju iz zemlje!

Diskreciono pravo da to učini ima ministar za imigracije Aleks Houk, koji i dalje nije siguran šta da radi i zbog toga je odložio odluku, a sada se pojavljuju nove informacije i tumačenja na osnovu kojih Australijanci misle da „protjeraju“ Novaka Đokovića iz zemlje u kojoj je devet puta osvajao grend slem.

Saga ulazi u šesti dan pošto sada federalne vlasti provjeravaju sve dokumente koje je Đoković priložio i traže „rupu“ za koju bi mogli da se uhvate, pa je sada u fokus dospjela jedna „kućica“ na papiru koji je bio uz njega.

Đokovića optužuju da je slagao da 14 dana pred dolazak u Australiju nije putovao nigdje.

Sada se pojavio i dokument na kome se vidi da je Đoković „štiklirao“ da nije putovao nigdje dvije nedjelje pred dolazak u Australiju, dok je poznato da se u Marbelji, gdje ima vilu, pripremao za Australijan open, odnosno da je u zemlju ušao preko leta iz Dubaija.

Čini se kao slučajna greška, međutim zbog ovoga se ponovo digla „kuka i motika“ u Australiji i poručuje se da davanje lažnih ili netačnih informacija ozbiljan prekršaj i da je i to osnov za kaznu.

Djeluje prilično bizarno da bi na osnovu toga mogli da ga kazne, ili čak da im to bude pokriće da ga deportuju iz Australije, posebno ako se uzme u obzir da su sva dokumenta popunili iz Teniskog saveza Australije, preko kog je inače i dobio pomenuto „medicinsko izuzeće“.

Sve u svemu čini se da Novaka Đokovića neće ostaviti na miru da se priprema za turnir, pa da se sprema potpuno nova drama uoči takmičenja koje nas očekuje od 17. januara.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име