Naslovna Hercegovina Novo igralište u Luču već demolirano

Novo igralište u Luču već demolirano

0

Ni deset dana nije prošlo od otvaranja dječijeg igrališta u naselju Luč, koje je poklon gradu od kompanije M:tel, a nesavjesni pojedinci već su uspjeli da ga oštete.

Na društvenim mrežama već su se pojavile fotografije i apeli zabrinutih građana da se nekako stane u kraj vandalizmu ili će igralište potpuno biti uništeno.

– Kamere su neophodne, uveče je igralište mjesto okupljanja velike djece koja su već oštetila veći dio mobilijara. Polomljena je zaštita na klackalici, iskrivljena ljuljačka, pokidane gume na klackalici. Ovo je urađeno sinoć. Igralište je urađeno od veoma kvalitetnih materijala tako da je ovo čist vandalizam. Čak su i tablu na kojoj piše besplatan WiFi pokušali da skinu – napisao je jedan građana na Fejsbuk grupi „Protjerajmo ruglo iz Trebinja“.

Neki od građana predlažu da se igralište pokrije video nadzorom, ali ostali misle da ni to neće riješiti problem, već da je neophodno uticati na svijest djece i adekvatno ih vaspitavati.

– Kamere neće pomoći. Ne vaspitavamo djecu. Ne učimo ih da se javna svojina čuva kao da je tvoja, puštamo ih da uništavaju dvorišta, škole, svaki eksces se samo ignoriše, većina ih je previše sebična i samoživa da shvati da je svijet postojao i prije njih ali i da treba da postoji poslije njih. Problem je puno dublji od jednog polomljenog igrališta – napisao je jedan od roditelja.

Sve su češće situacije da se zajednička imovina nalazi na meti vandala, a posebno rastužuje činjenica da su ti vandali najčešće mladi ljudi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име