Naslovna Hercegovina Gacko OO SDS Gacko: Porodice poginulih boraca su briga svih nas i tu...

OO SDS Gacko: Porodice poginulih boraca su briga svih nas i tu ne smije biti političke diskriminacije

6
Izvor: Istokrs.com
Srpska Demokratska stranka Republika Srpska

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Gacko podsjeća građane da je Skupština opštine, u mandatu 2016 – 2020. godine, donijela odluku kojom je zadužila načelnika opštine i pozvala menadžment Rudnika i Termoelektrane Gacko da se zajedničkim naporima rješavaju egzistencijalna pitanje porodica poginulih boraca iz Otadžbinskog rata, te da se zajednički iznađu rješenja za konačnog rješavanja radno-pravnog statusa djece poginulih boraca.

Takođe, podsjećamo gatačku javnost da je u Skupštini opštine Gacko, od strane izabranih predstavnika, u ranijem periodu, razmatran Izvještaj o realizovanju odluke o zapošljavanju djece poginulih boraca Otadžbinskog rata, gdje je konstatovano da su sve porodice koje su pokazale tu vrstu interesovanja, a na prijedlog Boračke organizacije Gacko, riješile pitanje radno-pravnog statusa članova svojih porodica.

Polazeći od tih činjenice, a uvažavajući zakonom predviđene norme u pogledu zasnivanja radnog odnosa, pozivamo načelnika opštine da poštuje ranije odluke lokalnog parlamenta i prethodne administracije, koju je predstavljala Srpska demokratska stranka.

Ukoliko bi se desilo da načelnik opštine prekine radni odnos nekome od djece poginulih boraca, to ne bi bila sramota jednog čovjeka ili jedne političke partije, nego svih nas koji živimo u Gacku. Ukoliko bi se desilo da se djeca poginulih boraca uslovljavaju patrijskom knjižicom, onda bi to bila sramota jedne političke partije i pojedinaca koji je predstavljaju.

Vjerujemo da će aktuelna opštinska administracija imati obzira prema odlukama prethodne administracije, koje smo donosili zajedno, i da u ovom slučaju neće praviti podjelu i diskriminaciju porodica na osnovu njihove političke pripadnost ili simpatizerstva.

Takođe, koristimo priliku da iskažemo veliku zahvalnost svim onim ljudima koji su na ovaj ili bilo koji drugi način pokazali razumijevanja za kategoriju porodica poginulih boraca, kojima svi dugujemo veliku zahvalnost za žrtvu koju su podnijele prilikom stvaranja Republike Srpske.

 

6 KOMENTARA

 1. Vi ste kancer opštine Gacko. Pokazali ste za 20 god. koliko poštujete i poginule borce i njihove porodice kao i sve ostale građane. Upropastili ste sportske klubove, lokalna preduzeća, zadužili, pronevjerili i pogurali par privatnika koji su izvlačili novac iz opštine i obogatili se za vrijeme mandata bivšeg načelnika. Moram da pomene da ti isti privatnici u odbrambeno otadžbinskom ratu nisu dali nikakav doprinos. Samo se pitam odakle vam obraz?Znam ja vaše zalaganje za porodice poginulih. Sve smo vidjeli za ovih 20 godina. Sram vas bilo stoko korumpirana.

 2. Ti pricas o postenju i sta je ko uradio,bot si Milorada Dodika i u sistemu si vlasti a to je sistem cega god da se dohvatite to propane…..I sad kao Gacko ce da bude fin gradić…..Vaziii…praunucad ste nam zaduzili cega god ste se dohvatili to je u debelom minusu ili je propalo…I onda pricas o postenju a divis se velikom laznom patrioti a to je Milorad Dodik.. 2022 pada ova vlast pada lazni patriota i pada Snsd u Gacku a posle toga slobodono možete gdje god hocete…

 3. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it,
  you’re a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back from now on. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice day!

  asmr 0mniartist

 4. Good way of explaining, and nice article to get data
  regarding my presentation subject matter, which
  i am going to convey in school. 0mniartist asmr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име