Naslovna Izdvajamo Patrijarh Porfirije u Herceg Novom 27., 28. i 29. avgusta

Patrijarh Porfirije u Herceg Novom 27., 28. i 29. avgusta

0
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boraviće u trodnevnoj zvaničnoj posJeti Herceg Novom 27, 28. i 29. avgusta, povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina, Velika Gospojina.

U organizaciji Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske, svečani doček Patrijarha biće upriličen 27. avgusta u 18 časova u manastiru Savina.

Na dan slave manastira Savina, 28. avgusta, patrijarh će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru od 9 časova. Istog dana od 18 časova biće održana večernja litija, a od 20.30 časova predstavljanje izabranih dJela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, objavljeno je na portalu Mitropolije-crnogorsko primorske.

Svečana akademija u čast 640 godišnjice od osnivanja Herceg Novog biće održana 29. avgusta od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslIJediti program „Đedov sabor – Od Dunava do mora sinjega“, posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija.

PosJeta patrijarha Herceg Novom bila ranije planirana, ali je zbog trodnevnog dana žalosti nakon tragedije na Cetinju odložena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име