Naslovna Republika Srpska Počeo narodni skup „SLOBODA“ na Trgu Krajine: Miting u startu izazvao svađu...

Počeo narodni skup „SLOBODA“ na Trgu Krajine: Miting u startu izazvao svađu vlasti i opozicije, ali i među borcima

0
Na Trg Krajine došli su i brojni bivši i sadašnji funkcioneri SNSD, a dolazak je najavio i lider te stranke Milorad Dodik, koji se neće obraćati građanima. Među onima koji dolaze na skup su načelnik opštine Vlasenica, Mićo Kraljević, i bivši gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović. Na Trg Krajine došli su najviši funkcioneri DNS, predvođeni liderom te stranke Nenadom Nešićem.

Ovaj skup je, inače, postao novi povod za svađu, ne samo između vlasti i opozicije, već i među samim borcima.

Dok iz vladajućih stranaka tvrde da oni nemaju veze sa organizacijom skupa, tvrdeći da je sve zamisao Boračke organizacije RS, opozicionari izražavaju sumnju u to, pitajući kako to da je SNSD sada podržao borce, a do sada nije imao sluha za njih.

Zvanično se ne zna ko je organizator mitinga, da li je to Boračka organizacija RS ili, kako je naveo premijer Radovan Višković, Boračka organizacija iz Prijedora. Iz Grada Banjaluka tvrde da nisu uopšte dobili zahtjev kojim se traži odobrenje za održavanje skupa na Trgu Krajine.

Iako je BORS, odnosno njegovo trenutno rukovodstvo, zvanični inicijator skupa čiji je cilj, kako je navedeno, jasno i glasno neslaganje sa posljednjim odlukama visokog predstavnika i zaštita institucija Srpske, u samoj Boračkoj organizaciji, odnosno njenim regionalnim, gradskim i opštinskim odborima, postoji ogroman jaz po pitanju opravdanosti samog skupa, kao i učešća boraca na mitingu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име