Naslovna Republika Srpska Porodica Dodik preuzima kontrolu nad Vladom – „sijeku“ sve one koji im...

Porodica Dodik preuzima kontrolu nad Vladom – „sijeku“ sve one koji im nisu po volji?!

1
Izvor: BN

Plan porodice je da se iz Vlade uklone ministri Dragan Lukač, Srebrenka Golić, Anton Kasipović, ali i Petar Đokić i Duško Milunović u paketu, kao i Vjekoslav Petričević, Sonja Davidović, Natalija Trivić i Nedeljko Ćorić. Ukratko, svi oni koji su „narasli“ dovoljno da imaju svoje mišljenje o svom resoru ili o bilo kojem drugom pitanju.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je u najbližim krugovima smjene ministara u Vladi Srpske, ali to nije saopštio na organima stranke  nego u krugu porodice, gdje se, kako kažu dobro upućeni izvori, odnedavno raspravlja o svim bitnim kadrovskim rješenjima kada su u pitanju SNSD i koalicija.

Velika većina članova Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a isključena je iz ovog „projekta“ i ne znaju ništa o budućim potezima Dodika.

Brigu o „krupnim pitanjima“, kako tvrde ti izvori, u potpunosti je preuzela porodica Dodik.

Plan porodice je da se iz Vlade uklone ministri Dragan Lukač, Srebrenka Golić, Anton Kasipović, ali i Petar Đokić i Duško Milunović u paketu, kao i Vjekoslav Petričević, Sonja Davidović, Natalija Trivić i Nedeljko Ćorić. Ukratko, svi oni koji su „narasli“ dovoljno da imaju svoje mišljenje o svom resoru ili o bilo kojem drugom pitanju.

Plan je podmladiti Vladu novim mladim ministrima, bez iskustva, koji neće postavljati pitanja. Takvu vladu, po toj zamisli, vodio bi Boris Pašalić, aktuelni ministar poljoprivrede.

Biće izuzetno zanimljivo vidjeti reakciju na sve to predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, koja po ustavu daje mandat predsjedniku Vlade, pogotovo jer je planirano „puštanje niz vodu“ ministra Lukača, koji slovi za njenog čovjeka.

To nije sve!

Od koalicionih partnera će se takođe tražiti ustupci za koje je teško reći da će biti tek tako prihvaćeni.

Kako kažu dobro upućeni u dešavanja u i oko Dodika, predsjednik US Nenad Stevandić će morati da dostavi ime drugog kandidata umjesto Natalije Trivić, dok će vječiti ministar Đokić morati da se „snađe“ na funkciji direktora Elektroprivrede.

Plan je već u poodmakloj fazi, tvrde ti izvori i dodaju da ostaje da Cvijanovićeva, Stevandić i Đokić dokažu lojalnost porodici tako što će prihvatiti ono što im se servira bez mnogo buke i nećkanja.

S obzirom na teška posrtanja SNSD-a, očajan rejting i sasvim izvjesno težak period koji je pred njima, pitanje je da li će dojučerašnji partneri, koji su ionako nezadovoljni statusom i raspodjelom plijena, tek tako pristati na planove i projekcije koji im se nameću.

1 KOMENTAR

  1. Od Trebinje24 – 16/07/2021 /// Како Вас није срамота овако нешто објавити, и изваљивати овакге гнусне лажи. Ти ваши „повјерљиви извори“ су рекла казала, кои немају имена и презимена, па се бламирате и брукате све новинаре овога свијета. Мада у задње вријеме (врло мали број остаје вјеран новинарском кодексу и истини) а остали шрот новинари су без изузетка слуге лажова, манипулатора, окупатора, лопова, разбојника и шверцера дроге и цигара и рата. Ко да вам било шта вјерује, кад нападате породицу без разлога. Али сте нашли разлог њемци и муслимани вас плаћају, да ригате губом на Додикову породицу а ваша губа је уперена против Републике Србске. Биједници Бог ва смео!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име