Naslovna Republika Srpska Posebna sjednica je bila Dodikov manevar kako bi se spasio od gorih...

Posebna sjednica je bila Dodikov manevar kako bi se spasio od gorih sankcija!

0

To je bio Dodikov manevar kako bi se spasio od gorih sankcija koje bi ga elimisale iz izbornog procesa, rekao je u emisiji „TV intervju“ BN televizije predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

„Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske imala je jedinu svrhu da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obezbijedi sebi prvi red u Sankt Peterburgu, ali istovremeno skoro neopaženo je kroz parlament Srpske provukao odluku o odustajanju od vraćanja nadležnosti Republike Srpske u narednih šest mjeseci.

To je bio Dodikov manevar kako bi se spasio od gorih sankcija koje bi ga elimisale iz izbornog procesa, rekao je u emisiji „TV intervju“ BN televizije predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Dodik bi da sjedi na dvije stolice. Malo sa Rusijom, malo sa Evropskom unijom. U tu političku igru, nažalost, uvukao je i Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocjenjuje da je posebna sjednica o bezbjednosnim izazovima Srpske bila još jedna Dodikova farsa.

– Cilj Dodika je bio da obezbijedi prvi red u Sankt Peterburgu i da bude u direktnoj komunikaciji sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. On se morao pokazati da drži stranu Rusije, rekao je Šarović.

S druge strane, razlog za sazivanje posebne sjednice, tvrdi Šarović, je odustajanje od vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj.

Šarović ocjenjuje da je Dodik zamajavao javnost godinu dana, proizveo krizu, posvađao se sa cijelim svijetom, doveo do sankcija koje su blokirale sve važnije infrastrukturne projekte u Srpskoj i BiH.

– Sad je osjetio da ne smije preći crvenu liniju, jer može dobiti veće sankcije. Mislim da je ovo manevar da sebe spasi od gorih sankcija jer računa da bi te sankcije njega eliminisale iz izbornog procesa. Mislim da je to njegov najveći strah, rekao je Šarović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име