Naslovna Hercegovina Trebinje Prtilo: Izgleda da vlast samo formalno „želi” da pomogne zdravstvenim radnicima

Prtilo: Izgleda da vlast samo formalno „želi” da pomogne zdravstvenim radnicima

1
Izvor:
SDS trebinje Slobodan Prtilo

“Na zadnjoj sjednici Skupštine grada Trebinja je bilo mnogo “slatke” priče oko toga kako treba pomoći zdravstvenim ustanovama odnosno zdravstvenim radnicima, koji su aktivno radili u periodu pandemije korona virusa. I to “širokogrudo” dodajući 50 000 KM (navodno od odborničkog dodatka koji de facto nije ni planiran u budžetu za 2021. godinu) na uobičajeni i obavezni postojeći grant od 250 000 KM za Dom zdravlja Trebinje.

„Amandman na budžet za 2021. godinu, klubova SDS i PDP-HNP, u kome se predlaže da se ukupna cifra koja je namijenjena kao grant za zdravstvene ustanove (koji podrazumjeva i Dom zdravlja i Opštu bolnicu Trebinje) poveća sa 300 000 KM na 500 000 KM, nije prihvaćen od vladajuće većine a sigurni smo da bi ovim iznosom bili poboljšani uslovi rada u zdravstvenim ustanovama kao i kvalitet zdravstvene zaštite i građana Trebinja kao i građana čitave Istočne Hercegovine”, izjavio je Slobodan Prtilo, odbornik SDS-a u Skupštini grada Trebinja.

“Ovo samo pokazuje koliko je licemjerna i politikanstvom obojena cijela priča vladajuće većine oko odborničkih naknada i zdravstvenih radnika u Trebinju. Ovakve i slične odluke ni u kom slučaju ne bi smjele imati politikanski karakter i izazvati podjele i varnice među medicinarima niti među svim radnicima zaposlenim u zdravstvu koji, svako na svoj način, trpe velika opterećenja i svako na svoj način ima ogromnu ulogu u saniranju i borbi protiv pandemije virusa Covid 19. Naravno da ćemo se svi složiti oko toga da se zdravstvu mora pomoći, jer evo već godinu dana prolazimo kroz neuobičajeno težak period, ali ta pomoć mora biti koordinisana, funkcionalna i opšteznačajna”, izjavio je Prtilo dodajući da se humanost ne može glumiti, pogotovo ne pred onim koji su profesionalno humani  čitav svoj radni vijek.

ISTOK

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име