Naslovna Hercegovina Raskrsnice bez saobraćajne signalizacije u Luču veliki problem za mještane

Raskrsnice bez saobraćajne signalizacije u Luču veliki problem za mještane

0
U novoizgrađenom dijelu trebinjskog naselja Luč stanovnicima svakodnevne glavobolje zadaje neriješeno pitanje saobraćajne signalizacije na raskrsnicama, kažu da se čak i mještani koji svakodnevno prolaze tim ulicama ne snalaze najbolje. Iz Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove najavljuju da će problem uskoro biti riješen.

Trebinjac  Petar Đajić živi u novoizgrađenom dijelu trebinjskog naselja Luč. Za portal „Jadran Trebinje“ kaže da nijedna raskrsnica u ovom dijelu grada nije propisno obilježena i da to predstavlja veliki problem kako za mještane, tako i za ljude iz drugih dijelova grada koji dolaze u uvaj kvart.

-Mnogo bi nam značilo da u ove nekolike nove ulice ima signalizacija. Čak je i nama mještanima, koji svakodnevno prolazimo ovim ulicama, veliki problem da se snalazimo. Većina ne zna ili ne poštuje prvenstvo prolaza, a o sugrađanima iz drugih dijelova grada da ne govorim. Turiste i one koji nisu iz Trebinja ne treba ni da pominjem- kaže Đajić.
luc ilice 2

Prema riječima Spasoja Radovića, načelnika Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove u trebinjskoj Gradskoj upravi, ovaj problem bi uskoro trebalo da bude riješen.

-Mislim da na par mjesta gdje su urađene nove ulice nije postavljena vertikalna signalizacija, dok je horizontalna urađena po završetku tih ulica. Znakovi su nam stigli i već sljedeće sedmice, ukoliko vremenske prilike dozvole, krenućemo sa postavljanjem signalizacije- kaže Radović.

Zbog ekspanzije stanogradnje u užem gradskom jezgru došlo je do određenih izmjena u dosadašnjem saobraćanju gradskim ulicama. Konkretno, iz ulice Vuka Karađića zabranjeno je skretanje lijevo prema ulici Vojvode Stepe Stepanovića, a doneseno je i privremeno rješenje za saobraćanje na raskrsnici koja spaja ulicu Vojvode Stepe Stepanovića sa Glavnom ulicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име