Naslovna Hercegovina Sankcije vlasnicima u čijim objektima budu organizovane proslave, uskoro stacionarne kamere

Sankcije vlasnicima u čijim objektima budu organizovane proslave, uskoro stacionarne kamere

0
Izvor:

Forum za bezbjednost zajednice grada Trebinja apelovao je danas na vlasnike ugostiteljskih objekata i privatnih kuća – da ne iznajmljuju svoje prostore za proslavu predstojećih novogodišnjih praznika.

„U slučaju da se utvrdi da se ne poštuju mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije, a koje se odnose na zaštitu od virusa korona  – vlasnici ovih objekata biće sankcionisani u skladu sa zakonom“, stoji u zaključku koji je nakon današnje sjednice novinarima saopštio predsjednik Foruma za bezbjednost zajednice Dragoslav Banjak.

„Takođe, biće pojačana kontrola vozača, sa akcentom na one koji vozilom upravljaju u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom opojnih droga“, istakao je Banjak.

Iz Foruma su pozvali građane da svako kršenje zakonskih propisa ili mjera Republičkog štaba za vanredne situacije prijave policiji ili gradskoj Civilnoj zaštiti, na brojeve telefona 122 i 121.

„Pojavljivaćemo se na svim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, pred same novogodišnje praznike obilazićemo uži dio grada, a u skladu sa mogućnostima – i šire gradsko područje. Takođe, i neka udaljenija naselja za koja znamo da će biti mjesto organizovanih novogodišnjih proslava, ili po prijavi građana – da se u nekim objektima okupio veći broj ljudi. Postupaćemo po zakonu – i svaki ovaj slučaj sankcionisati“, istakao je Milićević.

Na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice bilo je riječi i o ugradnji stacionarnih kamera, gdje je konstatovano da je procedura nabavke u toku , a mapiranje lokacija na koje će kamere biti postavljene – već privedeno kraju. Od nove godine možemo očekivati i nove kamere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име