Naslovna Hercegovina Bileća SNSD ucjenjuje i tjera potražioce dugova da tuže Opštinu Bileća

SNSD ucjenjuje i tjera potražioce dugova da tuže Opštinu Bileća

0
Izvor: ISTOK
Bileca online opstina

Očigledno je da se SNSD još nije oporavio od katastrofalnog poraza na zadnjim izborima u Bileći, pa iz revolta i nezadovoljstva nastoji da na sve moguće načine oteža i blokira rad nove opštinske vlasti.

Poznato je da je lista dužnika, koju je ispisala prethodna vlast u Bileći poprilično velika. Sem što je ostavila dubok trag na funkcionisanje Opštine Bileća i život naroda u Bileći, cifra od 20 miliona duga uticala je i na mnoge izvođače radova, dobavljače, firme iz čitave republike, koji su ujedno i potražioci dijela pomenutog duga.

Iz Opštine Bileća kažu da iznalaze načine kako bi smanjili dugove i krenuli sa normalnim radom. Pregovarali su i sa potražiocima dugova. Kod nekih od njih su naišli na potpuno razumijevanje, u vidu obećanja da neće ići sa tužbama do nekih krajnjih rokova, što bi bila kolika-tolika olakšica Opštini Bileća.

Međutim nakon nekog vremena su se javili da su primorani i ucijenjeni od strane SNSD i da moraju tužiti Opštinu Bileća, jer će u protivnom biti blokiran i onemogućen njihov dalji rad.

Sve to ne bi bilo toliko čudno da ti isti ljudi, koji su spremni na prijetnje i ucjene, nisu baš oni koji su napravili te iste dugove prema onima koje danas ucjenjuju. Nakon svake tužbe ide i presuda u najkraćem mogućem roku, a odmah zatim blokada računa.

Da napomenemo, u zadnjih nekoliko mjeseci presude po kojima je Opština Bileća dužna ispatiti na ime duga, dobili su „Nimal” d.o.o. Bileća – 18.123,30 KM, Konstruktor inženjering d.o.o. Bileća 34.778,29 KM, Hercegovina putevi a.d. Trebinje 433.596,23 KM.

Zanimljivo je kako je sudstvo ažurno i kako brzo funkcioniše kada su u pitanju tužbe i presude koje idu na štetu onih koji nisu pod pokroviteljstvom SNSD-a.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име