Naslovna Hercegovina Tajna večera u Gomiljanima urodila plodom

Tajna večera u Gomiljanima urodila plodom

0
Izvor:

Kako saznajemo danas je u selu Gomiljani puštena tehnička voda. Inače ovo je bilo obećanje staro četiri godine i danas pod pritiskom mještana ovoga mjesta je i ispunjeno. Put u Gomiljanima je još jedno pitanje koje nije riješeno, ali stanovnici ovoga mjesta ne mare puno kako kažu „važno da je voda došla ni ovo nismo očekivali“. I ako još nisu urađeni šahtovi i još neki manji poslovi danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić svečano otvorio završene radove u Gomiljanima.

Kako saznajemo većina posla oko vodovoda pala je na same mještane. Morali su sami da se organizuju oko postavljanja cijevi, čišćenja i zatrpavanja kanala. Preduzeće „Vodovod“ je nabavilo cijevi, mašinu za kopanje, kao i mali broj svojih zaposlenih koji su radili na varenju cijevi.

Inače ovaj događaj će biti upamćen po već čuvenoj večeri koja se desila pred sam početak radova, a koja je postala javna objavom na blogu Nebojiše Vukanovića (Gomiljani) kao i svađaom između mještana o kojoj je naš portal pisao (svadja-na-zubcima-zbog-vecere).