Naslovna Hercegovina Trebinje Trebinje: Sela Orašje i Čavaš odsječeni od svijeta

Trebinje: Sela Orašje i Čavaš odsječeni od svijeta

0

Dva rubna sela opštine Trebinje Orašje i Čavaš su zbog izlijevanja rijeke Trebišnjice potpuno odsječeni, jer je putna komunikacija koja vodi iz pravca Strujića kroz polje potopljena.

Ovo je veliki problem za lokalno stanovništvo, posebno zbog činjenice da u ovim selima živi starije stanovništvo kojem je potrebna i redovna zadravstvena njega, ali i namirnice koje dolaze jednom sedmično tzv. pokretnom prodavnicom.

Jedan os stanovnika sela Orašja Anđelko Dodila nam je rekao da je opština upoznata sa ovim problemom koji se javlja uvijeka kada je veći vodostaj rijeke Trebišnjice.

“U zoni mosta kod tzv Ravanjske ćuprije je nakon radova koje je vršila opština Ravno i probijanja puta oštećen nasip i Trebišnjica se izlijeva i plavi cijeli pojas polja i jedinu putnu komunikaciju prema ovim selima”, kaže Anđelko.

“O ovom problemu je upoznata lokalna vlast u Trebinju i imamo obećanje da će se uraditi jedna nova dionica uz rub polja u dužini 700 metara kojim bi se izbjegao plavni dio. Očekujemo da se ovaj problem u dogledno vrijeme riješi”, kazao nam je Anđelko.

ISTOK

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име