Naslovna Hercegovina Gacko Učenice iz Gacka najbolje iz ruskog jezika na svjetskoj olimpijadi

Učenice iz Gacka najbolje iz ruskog jezika na svjetskoj olimpijadi

0

Učenice drugog i trećeg razreda Gimnazije “Pero Slijepčević” iz Gacka osvojile su prvo i drugo mjesto na svjetskoj olimpijadi iz ruskog jezika u Sankt Peterburgu na kojoj je učestvovalo oko 5.000 takmičara.

Prvo mjesto u kategoriji do 17 godina osvojila je Jana Antelj, učenica IIg2 odjeljenja. Drugo mjesto osvojile su učenice IIIg2 odjeljenja Jelena Tepavčević, Sara Doder i Jana Doder.

Prema podacima koje je objavio sajt „Ruskiй mir“, ove godine, u obje kategorije učestvovalo je oko pet hiljada učesnika iz cijelog svijeta.

III Međunarodna onlajn olimpijada iz ruskog jezika kao stranog, organizovana je u okviru  sankt-peterburškog državnog univerziteta. Ovaj univerzitet širom svijeta ima 80 centara za učenje ruskog jezika i polaganje međunarodno priznatog ispita.

Finalno takmičenje održano je 14. novembra ove godine. Učenici su izrađivali zadatke vezane za razumijevanje pročitanog teksta, ali i teksta kog su slušali. Pitanja su bila usmjerena na provjeru razumijevanja smisla, sižea i detalja pročitanih i poslušanih tekstova. Vrijeme za izradu zadataka bilo je ograničeno, sa jednim pokušajem za svako pitanje.

Učenice iz Gacka su među najboljima od najboljih. Kao nagradu za odlične rezultate učenice će dobiti vaučer za besplatno polaganje ispita iz ruskog jezika za nivo koji žele, sa mogućnošću da vaučer iskoriste do kraja 2023 godine.

O ostalim nagradama i diplomama učenice će biti obavještene putem mejla. Za izvanredne uspjehe naših učenika zaslužna je, profesorica ruskog jezika Mirjana Slijepčević.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име