Naslovna Republika Srpska Uhapšen Branislav Zeljković

Uhapšen Branislav Zeljković

0
Izvor: N.N.

Policija Republike Srpske uhapsila je direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

On je priveden u nastavku akcije MUP RS i Republičkog tužilaštva, koja je usmjerena na otkrivanje nezakonitih radnji u vezi sa prošlogodišnjom nabavkom medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Za njim se od juče tragalo, a iz nadležnog tužilaštva su saopštili da je bio u bjekstvu, ali se sumnjalo da je na području Banjaluke.

Nezvanično saznajemo da se Zeljković sinoć sam javio policiji, a s obzirom da je za njim bila u toku potraga, i formalno je priveden. U nastavku se očekuje da tužilac ispita sve osumnjičene koji su u vezi sa ovim predmetom.

Kao što smo ranije objavili, juče su uhapšeni Slavko Bojić odgovorna osoba u agenciji „Procontrol“ preko koje je Institut nabavljao zaštitnu opremu, Saša Marković iz turističke agencije „Travel4fun“ preko koje je takođe nabavljana medicinska oprema, te Dragan Dubravac. Radi se o ugovorima vrijednim nekoliko miliona maraka.

Do kasno sinoć trajali su pretresi na više lokacija u Banjaluci, službenih prostorija Instituta i kancelarija navedenih agencija, kao i privatnih prostorija koje koriste osumnjičeni.

Da li je profunkcionisala pravna država ili je u pitanju neki trenutni sukob između Milorada Dodika i Dragana Lukača, obzirom da je poznata priča o tome da se pomenuti ne nalaze na istim talasnim dužinama, pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor u epilogu ovog procesa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име