Naslovna Hercegovina Trebinje Vukanović posle saslušanja u policiji: Hoće li Petrović i Ćurić odgovarati za...

Vukanović posle saslušanja u policiji: Hoće li Petrović i Ćurić odgovarati za zloupotrebe?

0

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović,danas je inspektorima za privredni kriminal PU Trebinje dao izjavu povodom Krivične prijave koju je podnio protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića, te vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije grada Trebinja Momira Šarenca, koji je kako navodi najmanje odgovoran i samo je izvršavao naređenja gradonačelnika.

„Umjesto odgovora Ćurić i danas pokušava da se sakrije iza sportista, a pitanje je da li će i kada Tužilaštvo u Trebinju pokrenuti proces i sudski postupak. Istragu ću detaljno pratiti i neću dopustiti da se tužilac nagodi, da se dese propusti i da kumovi Ćurić i Petrović prođu bez kazne“ – naveo je Vukanović.

“Nema potrebe da se politizuje, sve sam uradio u skladu sa zakonom, na dobrobit djece koja se bave sportom, jer ne možemo da budemo licemjerni, da pričamo jedno, a radimo drugo. Ja stojim iza ovoga i  spreman sam da opet izađem u susret svima u skladu sa zakonom”, rekao je Ćurić.

No, trebinjski gradonačelnik ni ovom prilikom nije objasnio na koji je tačno način prebacio novac građana Trebinja za plaćanje dugova FK “Leotar”. Na novinarsko pitanje zbog čega nije sazvao vanrednu sjednicu na kojoj bi se javno raspravljalo o prebacivanju novca prije nego je to urađeno, Ćurić kaže da nije bilo vremena za to.

“Ako idete normalnom procedurom, sazivanjem vanredne sjednice, ne može da se odluči najmanje mjesec dana o ovom novcu, a FK Leotar je imao 15 dana da odluči da li će da se takmiči ili ne”, rekao je Ćurić.

Nebojša Vukanović se na svom blogu osvrnuo na izjavu koji je danas dao policiji. On je kazao  da se ovdje radi o školskom primjeru zloupotrebe položaja.

“Mirko Ćurić na današnjoj konferenciji nije objasnio šta je osnov u zakonu za njegov postupak, a umjesto odgovora pokušava da se sakrije iza sportista. Imali su većinu, mogli su sazvati Skupštinu i donijeti sve u skladu sa zakonom. Ali nisu i zato treba da odgovaraju. Ima više nego dovoljno dokaza, a pitanje je da li će i kada Tužilaštvo u Trebinju pokrenuti proces i sudski postupak. Istragu ću detaljno pratiti i neću dopustiti da se tužilac nagodi, da se dese propusti i da kumovi Ćurić i Petrović prođu bez kazne”, rekao je Vukanović.

Opširnije možete pogledati u video prilogu:

Trebinje 24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име