Naslovna Republika Srpska Završio na sedmom mjestu: Sin Petra Đokića ostao bez mandata

Završio na sedmom mjestu: Sin Petra Đokića ostao bez mandata

0
Izvor:
Bojan Đokić, sin Petra Đokića nije uspio da obnovi poslanički mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iako je bio na poprilično lošoj, 32.poziciji na listi Socijalističke partije uspio je da voljom birača završi na sedmom mjestu. Naime, mladi Đokić osvojio je po do sada obrađenim rezultatima (obrađeno 91,43% biračkih mjesta) 707 glasova ili 18,81% glasova koliko je dobila lista socijalista na lokalnim izborima u Brčkom.

Stranka čiji je lider njegov otac može u brčanskoj skupštini da računa maksimalno na četiri mandata tako da će 36-ogodišnji Bojan Đokić u svoju biografiju za sada moći da upiše da je bio poslanik samo jedan mandat, od 2016. do 2020.godine.

U kampanji se pohvalio da se izborio za topli obrok i sve radnike Brčko distrikta, kao i da je pokrenuo inicijativu za izgradnju novog gradskog parka.

Inače, Bojan Đokić je paralelno sa osvajanjem poslaničkom mandata prije četiri godine imenovan i za direktora Radne jedinice Pošta Srpske u Brčkom. Početkom godine u medijima se pojavila informacija da je Bojan zbog nesuglasica u stranačkom odboru u distriktu napustio poslanički klub, ali očigledno da je ta odluka bila kratkog daha.

U svakom slučaju, i ovi izbori su pokazali da vodeću ulogu u tom odboru drži predsjednik Zoran Kokanović koji je osvojio ubjedljivo najviše ličnih glasova, 2.810 (prema do sada obrađenim podacima CIK BiH) što je skoro 75 odsto glasova koje je osvojila lista SP u Brčkom.

Izvor: BL-portal

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име