Naslovna Izdvajamo BAŠ PRED SVAKE IZBORE: Dodik ponovo tvrdi da se planira njegova otmica

BAŠ PRED SVAKE IZBORE: Dodik ponovo tvrdi da se planira njegova otmica

1
Dodik se smije - Dodik Smijeh

Lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ponovio je tvrdnje da su britanske specijalne jedinice imale namjeru da ga kidnapuju i odvedu na nepoznatu lokaciju.

Gostujući na Televiziji “Hepi”, Dodik je, između ostalog, rekao da su ga “iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti”, pritom konstatujući da Republika Srpska “nikad nije imala više prijatelja nego sad”.

On je, takođe, istakao da, prema njegovim riječima, nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije, dodavši da živi na imanju na selu.

Podsjećamo, informacije o navodnom planu otmice srpskog člana Predsjedništva BiH u javnosti su se pojavile još krajem marta ove godine. Dodik je tada tvrdio da je informacije o svojoj navodnoj otmici dobio iz četiri različita izvora, ali nije želio da otkrije ko mu je tako nešto saopštio. Specijalne jedinice, kako je tada govorio, planiraju otmicu “tamo gdje živi, radi ili u pokretu”.

– Kombinovane britansko-američke jedinice imale su i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz moje kuće. Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela – govorio je Dodik u aprilu.

Komentarišući ponovljene tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD da postoji plan njegove otmice, direktor beogradskog Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost, Darko Trifunović, za Srpskainfo kaže da mu sve to liči na “naučnofantastični roman ili jeftini krimić”.

– Prvo je bilo to da su informacije o navodnom planu otmice došle iz četiri izvora, a sada se pominje nekih šest zemalja. Vjerovatno će za par mjeseci tih izvora biti deset ili više. Da neka ozbiljna zemlja i njene specijalne jedinice zaista planiraju tako nešto, zar zaista mislite da bi informacije o takvom tajnom planu curile na sve strane – pita Trifunović.

On smatra da je takva priča “isključivo dio predizborne propagande”, kao i da je Dodik takve informacije i upozorenja, kako tvrdi, jedino mogao da dobije od nekog iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

– Stručnjaci iz MUP uspjeli su, eto, da “provale” tajne planove Britanaca i Amerikanaca, a već četiri godine nisu u stanju da otkriju ko je, naprimjer, ubio Davida Dragičevića ili da riješe neko od brojnih drugih nerasvijetljenih ubistava. Da nije žalosno, bilo bi smiješno – zaključio je Trifunović.

1 KOMENTAR

  1. Kad je taj Darko Trifunović i njegov institut za bezbjednost tako efikasan, neka nam objasni kako nikad ne otkriju nikoga ko prodaje bebe iz srbijanskih porodilišta? Ni porodilišta mu nisu bezbjedna a ne nešto drugo. i on će nešto da mi priča!!! Evo sam čoban ali u svojih 60 godina takvo bravče ne vidjeh! Šta on uopšte ima da komentariše Dodika i njegovu bezbjednost. šta se to njrga tiče, neka istražuje gdje su nestale bebe, gdje je i ko ubio Mateja Periša; pa onda Velju Nevolju i ostalo, šta se petlja đe mu nije mjesto, šupak meraklija!!
    Što se tiče Miletove kandidature i predizborne kampanje, kakva god bude njemu narod vjeruje. jer je to zaslužio i on će biti izabran, pa kome je milo neka mu je milo, kome nije nek se ubije ko posljednja gnjida!!!
    A i onaj ko je njega našao da traži njegovo mišljenje još je veća gnjida i smrad koji sigurno dolazi sa zapada i miriše na ujedinjeno kraljevstvo i njegovu lovu!!! Prodani bravi a ne duše pošto ih nemaju!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име