Naslovna Hercegovina Bileća Bileća: Korona virusom zaraženo 45 lica, od početka školske godine među zaraženima...

Bileća: Korona virusom zaraženo 45 lica, od početka školske godine među zaraženima bilo i djece

0
Izvor: Radio Bileća

Na području Bileće virusom korona aktivno je zaraženo 45 lica.

Od početka epidemije zabilježeno je ukupno 1.019 pozitivnih pacijenata od kojih su 33 pacijenta nažalost preminula, tako da je stopa smrtnosti od početka epidemije 3,2 %. Od početka ove školske godine zvanično je registrovano 11 djece školskog uzrasta koji su bili pozitivni na prisustvo virusa korona.

„Trenutna epidemiološka situacija nije na zavidnom nivou jer imamo veliki broj zaraženih. Pacijenti se najčešće javljaju sa simptomima kašlja, visoke temperature i stomačnih tegoba. Кliničke slike pacijenata su u rasponu od lakših do srednje teških, dok su rijeđi slučajevi sa teškim kliničkim slikama“, kaže dr Slavko Boljanović, direktor Doma zdravlja „Sveti Luka“.

Proces vakcinacije u Bileći protiče bez problema. Do sada je prvom dozom vakcinisano 2.772 pacijenata, a potpuno vakcinisano sa obje doze 2.615 pacijenata. Pacijenti su najveće interesovanje iskazali za rusku vakcinu „Sputnik V“ i kineski „Sinopharm“.

„Primjetan je pozitivan uticaj vakcine, jer su vakcinisani pacijenti uglavnom sa blažim kliničkim slikama, mada ima i određeni broj vakcinisanih pacijenata sa srednje teškim kliničkim slikama“, kaže dr Slavko Boljanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име