Naslovna Hercegovina Mirko Ćurić odgovorio na Vukanovićevu konferenciju

Mirko Ćurić odgovorio na Vukanovićevu konferenciju

0
Izvor:

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je danas nosiocu Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću da mu je ovo prvi i posljednji put da je blokirao ulaz u Gradsku upravu. Ćurić je optužio Listu za pravdu i red da je ova lista krala glasove i lažirala zapisnike.

„Ovo su zapisnici da gospodin Vukanović ne govori istinu. Na pojedinim biračkim mjestima CIK je utvrdio da su imali više glasova nego što jesu“, kazao je Ćurić. On je naveo da će SNSD zahtijevati da se prebroje svi glasovi iz Trebinja, jer je vrlo vjerovatno da su sa Liste za pravdu i red pripisivali sebi glasove iako ih nisu osvojili.

Nebojša Vukanović je inače danas podsjetio gradonačelnika da je SNSD preko drugih političkih partija imao apsolutnu konrolu na 22 biračka mjesta dok su u preostala 23 imali barem tri od pet članova i napomenuo da je nemoguće da se u takvim uslovima on optužuje za krađu.

Ćurić je zatražio od nadležnih organa da preispitaju sve navode o malverzacijama. U svojoj izjavi je rekao još i to da je dosta laži i obmana bez dokaza izrečeno i da će neko za ovo morati odgovarati.

Nebojša Vukanović održao konferenciju pred opštinom i najavio blokadu grada ako institucije nešto ne preduzmu povodom krađe identiteta kao i namještanja rezultata kako bi njegova lista sa šest odbornika pala na svega četiri.

Trebinje 24