Naslovna Republika Srpska „Demencija“ kod predsjednika DNS-a: Da je SNSD imao političke pameti, kad je...

„Demencija“ kod predsjednika DNS-a: Da je SNSD imao političke pameti, kad je nije imao ni Nešić

0

Predsjednik DNS-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PDPSBiH) Nenad Nešić komentarisao je odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

O odluci o prolongiranju bilateralne vježbe “Manjača 21“ između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije, koja je trebala da se održi u periodu od 9. do 16. oktobra ove godine na Manjači, ministar Podžić je informisao javnost 5.10.2021. godine, naglašavajući da su razlozi za to pogoršana epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom Covid-19 u obje zemlje.

Nešić je, referirajući se na Tegeltijinu odluku o smjeni ministra odbrane, pored ostalog, poručio vlasti u Republici Srpskoj da se ne koristi trikovima za povratak u Parlament na mala vrata, pozivajući ih da, kako je rekao, ako ne uspiju smijeniti Sifeta Podžića i Biseru Turković, da ih se riješe tako što će Zoran Tegeltija podnijeti ostavku, čime padaju i svi ministri.

Pored ovog poziva, predsjednik DNS-a izjavio je da Podžić i Turković nikada nisu ni trebali biti izabrani, “da je SNSD imao političke pameti”:

 „Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, kao i ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković, nikada nisu ni trebali biti tu izabrani, da je SNSD imao političke pameti. Umjesto nacionalno odgovornog ponašanja, SNSD i Milorad Dodik nam stalno nude naknadnu pamet.“

Nenad Nešić, 5.10.2021.

Kada se radi o izboru aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH, podsjećamo da se on desio 23.12.2019. godine, na petoj hitnoj sjednici PDPSBiH.

Tom prilikom, za predloženi saziv glasalo je 29 zastupnika, osam je bilo protiv, uz jedan suzdržan glas.

Među potvrđenim ministrima i zamjenicima našli su se i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, kao i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, čije je imenovanje, u skladu s listingom glasanja, glasom “za” podržao i sam Nenad Nešić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име