Naslovna BiH Dodik: Rat nije opcija, sastanak mene i Escobara je susret džinova

Dodik: Rat nije opcija, sastanak mene i Escobara je susret džinova

0
Izvor: Trebinje 24

Član Predsjedništva Milorad Dodik nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnog izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom.

Dodik se osvrnuo na prethodne sastanke sa Komšićem i Džaferovićem.

„Sastanak koji se čekao u Bosni i Hercegovini je moj sastanak sa Escobarom. Sastanak sa Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Escobara je susret džinova“, kazao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi procesi u BiH treba da budu politički, a oni koji „zveckaju oružjem“ treba da budu predmet brzih intervencija međunarodnih snaga.

Na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, održanoj nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, Dodik je rekao da niko ne smije upotrebaljavati oružje protiv drugih, niti da rat uzme kao opciju za rješavanje pitanja u BiH.

„Stalno pominjanje konflikta, rata ili nečega sličnog, i Eskobar i ja smatramo temom koja nema realnog osnova i da su rat spominjali oni koji su htjeli da atmosferi dodaju dodatno nepovjerenje“, rekao je Dodik i naglasio da rat, kao opcija, ne postoji.

Dodik je rekao da je na sastanku sa Eskobarom konstatovano da je neophodno sačuvati mir u BiH.

Član Predsjedništva BiH je rekao da se i Eskobar zalaže za poštovanje Dejtona.

„Oni to vide u nekoj drugoj dinamičkoj formi, formi koja je vezana za stalno otimanje Republici Srpskoj, stalnu destabilizaciju Republike Srpske. Mi ne dijelimo vriejdnosti BiH. Mi smo za ustavnu BiH i ja sam njega upoznao sa našim namjerama“, istakao je Dodik.

On je ponovio da su sve akcije koje sprovodi vlast u Republici Srpskoj ustavne, te da nije namjera ni cilj urušavanje teritorijalnog integriteta BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име