Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Prijave za bespovratna sredstva do 7. aprila

Gacko: Prijave za bespovratna sredstva do 7. aprila

0

 Svi zainteresovani za uključivanje domaćih, tradicionalnih prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira u turističku ponudu duž staza „Vija dinarike“ u BiH mogu da se prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava do 7. aprila, objavila je opština Gacko.
Cilj tog javnog poziva jeste da se doprinese poboljšanju ekonomskih prilika i životnog standarda duž staza „Vija dinarike“ integracijom domaćih proizvoda u turističku ponudu.

Prioritet imaju prijedlozi projekata jačanja proizvodnje i prerade domaćih, tradicionalnih proizvoda radi njihovog uključivanja u turističku ponudu duž staza „Vija dinarike“ u Bosanskom Petrovcu, Centru Sarajevo, Gacku, Jablanici, Kalinoviku, Konjicu, Mostaru, Mrkonjić Gradu, Posušju, Prijedoru, Prozoru-Rami, Ravnom, Rudom, Sokocu, Stocu, Tesliću, Tomislavgradu i Trebinju.

Prioritetno je, takođe, i jačanje prodajnih mjesta uključivanjem domaćih, tradicionalnih proizvoda u turističku ponudu u Konjicu, Mostaru, Prijedoru, Sarajevu i Trebinju.

Zainteresovani mogu da podnesu samo jedan prijedlog u okviru ove dvije prioritetne oblasti, dok, ukoliko dostave više, nijedan projektni prijedlog neće biti uzet u razmatranje.

Prijave za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta „Vija dinarika“ treba slati na adresu Razvojnog programa UN u Sarajevu, koji sprovodi i sufinansira program, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj i Agencije za razvojnu saradnju Italije.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, federalnim Ministarstvom ekologije i turizma, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Projekat „Vija dinarika“ namijenjen je promociji prirodnih i kulturnih resursa područja Balkana za avanturističke aktivnosti ljubitelja prirode iz cijelog svijeta, te očuvanju planinskih područja, kulture i predjela koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име