Naslovna Hercegovina Nevesinje Iz OO SDS Nevesinje šokirani: Odbijanje izdvajanja sredstava za djecu i selo...

Iz OO SDS Nevesinje šokirani: Odbijanje izdvajanja sredstava za djecu i selo vrhunac licemjerja SNSD

0

Iz OO SDS Nevesinje smatraju skandaloznim ponašanje odbornika vlasti u Nevesinju koji nisu juče podržali izdvajanja iz budžeta za novorođenčad u Nevesinju, poljoprivredu i vodosnabijevanje ruralnih krajeva nevesinjske opštine.

Da licemjerje vladajućeg SNSD bude potpuno, odlučili su da ne glasaju protiv amandmana SDS, već jednostavno nisu ni glasali o ovim važnim pitanjima za građane Nevesinja i time uskratili novčana sredstava ovim kategorijama poručuju oni i dodaju da je klub odbornika SDS u cilju unapređenja pronatalitetne politike u opštini Nevesinje amandmanom tražio realokaciju sredstava u iznosu od 70.000 KM na način da se budžetom predvidi stavka da se za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište u opštini Nevesinje, koje bude rođeno u toku budžetske godine, isplati jednokratna novčana naknada u iznosu od 500 KM.

– Takođe, u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima, Klub odbornika SDS je tražio da se iznos od 50.000KM izdvoji za subvencije u oblasti poljoprivrede. Vladajuća većina u SO Nevesinje odbacila je i SDS amandman da se iz Budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM u svrhu izrade projektne dokumentacije za izgradnju vodovodnog sistema „Gornje polje“ – kažu iz OO SDS Nevesinje.

Govoriti o razvoju Nevesinja, a nemati sluha za pronatalitetnu politiku u opštini, život građana u ruralnim dijelovima opštine kao i na zahtjeve brojnih nevesinjskih sela za vodosnadbijevanjem, dodaju oni, licemjerje je neograničenih razmjera koji vladajuća većina već godinama ispoljava.

– Dok sredstava ima za skupe nabavke i potrošnju, vlast predvođena SNSD-om je uskratila sredstva za one stavke koje život znače u Nevesinju, a to su: naša djeca, poljoprivreda koja je osnovna djelatnost za brojne porodice i vodna infrastruktura koje za brojna nevesinjska sela i u 21. vijeku ostaje samo misaona imenica – poručuju iz OO SDS Nevesinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име