Naslovna Hercegovina Jedina banka u Ljubinju zbog posljedica zemljotresa neće raditi narednih 15 dana

Jedina banka u Ljubinju zbog posljedica zemljotresa neće raditi narednih 15 dana

0

Jedina banka u opštini Ljubinje od jutros ne radi jer nije bezbjedna za korištenje zbog oštećenja koja je objekat pretrpio u zemljotresu, rekao je načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

„Banka sigurno neće biti osposobljenja za korištenje u narednih 15 dana, dok ne nađu alternativni smještaj, tako da sada imamo i taj problem“, rekao je Drapić.

On je naveo da postoji i problem sa automobilima oštećenim u zemljotresu, dodajući da će štetu morati da nadoknadi opština, jer vozila nisu osigurana.

Drapić kaže da je u zemljotresu oštećeno i niz drugih javnih zgrada čiji će korisnici morati da traže drugi smještaj.

„Dječiji vrtić i škole su bezbjedne i nastava će početi od ponedjeljka, 2. maja“, rekao je Drapić.

On je naveo da su u Ljubinju do sada prijavljena oštećenja na oko 130 objekata.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da su stručni timovi iz Republičke direkcije za obnovu i gradnju ustanovili da je sedam javnih objekata u Berkovićima oštećeno u zemljotresu.

Abramović je rekao da su oštećenja pretrpjeli objekti centralne osnovne škole i tri područna odjeljenja, kao i srednje škole, ali da su bezbjedni za boravak, tako da će nastava početi sljedeće sedmice.

On je dodao da je objekat gdje je smještena lokalna pošta i Narodna biblioteka takođe oštećen, ali bezbjedan za boravak.

„Objekat gdje je smještena Republička uprava za geodetske poslove i Crveni krst nije bezbjedan za boravak i moraće biti iseljen“, rekao je Abramović i dodao da su oštećenja do sada prijavljena na oko 180 objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име