Naslovna Republika Srpska Manjak u budžetu 40,5 miliona KM

Manjak u budžetu 40,5 miliona KM

0
Izvor:

Vlada Republike Srpske je projektovala pad prihoda od indirektnih poreza za 3,1 odsto ili za 40,5 miliona KM u odnosu na prvi rebalans budžeta, koji je utvrđen u maju ove godine.

Ovo je projektovano drugim rebalansom budžeta RS, koji je Vlada RS utvrdila i uputila ga u skupštinsku proceduru.

Tako je plan da Srpska od indirektnih poreza ove godine dobije oko 1,251 milijardi konvertibilnih maraka. Кod prihoda od indirektnih poreza došlo je do pada prihoda od svih vrsta poreza (PDV, carina, akciza, putarina), dok se najveći dio odnosi na pad prihoda od PDV na uvoz i akcize na uvozne proizvode, što je posljedica smanjenja obima spoljnotrgovinske razmjene zbog novonastale situacije.

– Pad prihoda od indirektnih poreza u budžetu Republike bio bi i veći da nisu usvojena druga privremena poravnanja prihoda između korisnika raspodjele indirektnih poreza sa Jedinstvenog računa UIO za 2012. i 2014-2019, kao i prvo privremeno poravnanje za 2020. godinu, na osnovu kojih će budžetu Republike pripasti ukupno 39,5 miliona КM u 2020. godini – objašnjavaju u Ministarstvu finansija RS.

Ukupna budžetska sredstva planirana drugim rebalansom budžeta RS za 2020. godinu iznose 3,636 milijardi КM, što predstavlja uvećanje od 23 miliona КM, odnosno 0,6 odsto u odnosu na ista predviđena rebalansom budžeta za 2020. godinu.

Srpskainfo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име