Naslovna Hercegovina Manje narušavanja javnog reda i mira u Januaru

Manje narušavanja javnog reda i mira u Januaru

0
Izvor:

Policijska uprava Trebinje u januaru je evidentirala manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nego u istom mjesecu prošle godine, a stanje bezbjednosti na području ove uprave tokom januara je zadovoljavajuće, rekao je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

„Ove godine je januar bio miran što se tiče praznika, čemu je najviše doprinijela odgovornost građana, ali i privrednih subjekata koji su poštovali epidemiološke mjere koje su na snazi“, rekao je Laketa na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen izvještaj o radu Policijske uprave Trebinje za januar sa uporednim pokazateljima iz 2020. godine.

On je naveo da je u januaru evidentno smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira i broja saobraćajnih nezgoda, dok je broj krivičnih djela povećan za pet u odnosu na januar 2020. godine.

„Od krivičnih djela istakao bih krivično djelo nedozvoljena trgovina, što je otkrila i dokumentovala Policijska stanica Bileća gdje je oduzeto oko 59.000 kutija cigareta, a u januaru su evidentirana dva krivična djela krađa i tri krivična djela teška krađa kojih nije bilo evidentiranih u januaru 2020. godine“, naveo je Laketa.

On je dodao da pripadnici Policijske uprave Trebinje ovih dana sprovode aktivnosti usmjerene na sprečavanje daljeg vršenja krivičnih djela, rasvjetljavanja postojećih i podizanja stanja bezbjednosti na viši nivo.

„Rasvijetljena su određena krivična djela na području Trebinja što se tiče Eparhije zahumsko-hercegovačke, pronađen je veći broj lica u ugostiteljskim objektima, odnosno stavljena su pod kontrolu lica koja su se odlučila na korištenje opojno-narkotičkih sredstava na javnim mjestima“, rekao je Laketa.

On je dodao da će ove aktivnosti biti nastavljene u narednom periodu.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja, načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak rekao je da je tokom januara evidentirano 26 saobraćajnih nezgoda, od kojih je osam imalo za posljedicu lakše povrijeđena lica, a 18 manju materijalnu štetu.

„Ukupno je evidentirano 1.270 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 98 vozača, više za 24 vozača ili 32,4 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine“, naveo je Kozjak.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Velibor Vukoje rekao je da je ova uprava u januaru ove godine zabilježila 24 krivična djela, što je više za pet u odnosu na isti period prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име