Naslovna Region Migranti se popeli na Hram Svetog Save? (Video)

Migranti se popeli na Hram Svetog Save? (Video)

0
Izvor:

Ako se dokaže ono što tvrdi Milica Đurđević iz stranke Zavetnici, to je svojevrstan skandal. Šta bi se desilo kada bi neko od Hrišćana otišao u neku zemlju bliskog istoka i popeo se na neku od najpoznatijih džamija? Šta još treba da se desi pa da shvatimo da veliki broj ovih ljudi ne poštuje svete stvari zemlje koja ih trenutno hrani i koja ih je primila?

Milica Đurđević je na svom zvaničnom Facebook profilu napisala:

MIGRANTI SE POPELI NA HRAM SVETOG SAVE⁉
Na društvenim mrežama osvanuo je snimak, a potom i fotografije dvojice migranata koji su se popeli na najveći pravoslavni hram srpskog naroda posvećen Svetom Savi. Smatrala sam i smatram da je poštovanje svetinja, kako svojih, tako i tuđih, u najmanju ruku stvar domaćeg vaspitanja i osnovnog obzira prema kulturi, tradiciji i veri jednog naroda.
Mi smo kroz istoriju, ali i u bližoj prošlosti, mnogo puta bili svedoci uništavanja i paljenja naših crkava i manastira, zbog čega ovakvi prizori dodatno uznemiruju srpsku javnost.
Zahtevamo od nadležnih da ispitaju slučaj i privedu odgovorna lica.

Po procenama u Srbiji se nalazi oko 10000 migranata od kojih su nešto oko 7000 u prihvatnim centrima prenose srpski mediji. Poslednjih nedelja smo svi svedoci pljački prodavnica i građana u Beogradu od strane grupe ili pojedinaca migranata. Ipak ako se dokaže da su zaista na Hramu Svetog Save migranti, to je skandal svetskih razmera.

(Vijestisrpske)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име