Naslovna Republika Srpska MUP Srpske: Od petka pojačana kontrola saobraćaja

MUP Srpske: Od petka pojačana kontrola saobraćaja

0
Izvor:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u periodu od 20. do 24. novembra, realizovaće akciju pod nazivom „Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“, s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju se navodi da će pojačane kontrole policijskih službenika biti na dijelovima magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva u naseljima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode, odnosno gdje se može očekivati prisustvo vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu i gdje je učestalo nepropisno kretanje pješaka.

Iz MUP – a podsjećaju da je u prvih 10 mjeseci ove godine, od posljedica 74 saobraćajne nezgode smrtno stradalo 85 lica, od kojih 35 vozača i 10 pješaka. U novembru je do sada smrtno stradalo devet lica, od kojih pet vozača i tri pješaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja sa provođenjem aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja, a apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име