Naslovna Hercegovina Novi stacionarni radari na području Hercegovine: Pogledajte lokacije novih radara

Novi stacionarni radari na području Hercegovine: Pogledajte lokacije novih radara

0

Od danas na području Hercegovine postavljaju se stacionarni radarski sistemi koji će evidentirati prekršaje nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza na raskrsnicama sa semaforima.

Na području Hercegovine novi radari se postavljaju na sledećim lokacijama u Trebinju kod semafora u naselju Gorica kao i na Geljevom mostu poslije benziske pumpe Best, na ulazu u Ljubinje kao kod škole u Berkovićima.

U MUP-u navode da stacionarni radarski sistem ima mogućnost automatske detekcije brzine, za sva vozila u vidnom polju, do 320 kilometara na čas, u svim saobraćajnim trakama koje su u vidnom polju radara, u dolasku i odlasku.

Pomenuti sistem detektuje nepoštovanje zabrane prolaza na semaforima, prepoznavanje registarskih oznaka za sva vozila u dolasku i odlasku, nadzor i snimanje, te automatski prenos podataka i slično.

Iz MUP-a podsjećaju da su, u okviru projekta „Unapređenje bezbjednosti saobraćaja upotrebom radarskih uređaja i primjenom savremenih tehnologija za evidentiranje prekršaja, prenos i obradu podataka o prekršajima“, nabavili 100 stacionarnih radara i 10 presretača.

U toku je postavljanje i instaliranje stacionarnih radara na području cijele Republike Srpske, a u skladu sa analizom stanja bezbjednosti saobraćaja i izvršenim procjenama definisana je raspodjela i dinamika instaliranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име