Naslovna Region PANIKA NA CETINJU: Đukanović zabrinut zbog naoružavanja Srbije

PANIKA NA CETINJU: Đukanović zabrinut zbog naoružavanja Srbije

0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas na Cetinju da je zabrrinut zbog naoružavanja Srbije, dok je njegov gost, predsjednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naveo da je „njegova zemlja članica NATO i da nema procjenu da joj je Srbija bezbjednosna pretnja“, prenose Vijesti.

Đukanović je rekao da poseban rizik predstavlja naoružavanje na Balkanu.

„Generalno nas to brine. U ovom slučaju, rječ je o produženoj tendenciju naoružavanja Srbije iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO“, kazao je Đukanović.

Kada je rječ o bezbednosnim rizicima u regionu zbog invazije Rusije na Ukrajinu, Đukanović kaže da „ovo što se danas događa u Ukrajini potiče iz istih događaja koje smo imali na Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori od 2015.“

„Imali smo 2016, kroz pokušaj državnog udara, pokušaj zaustavljanja Crne Gore da uđe u NATO. Crna Gora je svih ovih godina u ozbiljnim iskušenjima. Nisam siguran da smo imali blagovremeno upozorenje. Cilj je da se točak istorije vrati unatrag, u vreme Hladnog rata, i da Rusija ima pravo na opredeljivanje budućnosti drugih država“, rekao je Đukanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име