Naslovna Republika Srpska Patrijarh je želio da čuje mišljenje o Inckovom zakonu

Patrijarh je želio da čuje mišljenje o Inckovom zakonu

0
Izvor: BN

Šarović je naglasio da je Patrijarh Porfirije od nas želio da čuje kako mi razmišljamo o nametanju Inckovog zakona.

Za Patrijarha Srpskog Gospodina Porfirija je najvažnije da budemo razumni u svakoj odluci koju budemo donosili u narednom periodu i da uvijek vodimo računa o Republici Srpskoj, da je čuvamo i da je nikad ne dovodimo u pitanje – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, komentarišući jučerašnji sastanak sa Patrijarhom Srpskim Gospodinom Porfirijem tokom svoje posjete Novom Gradu.

Šarović je naglasio da je Patrijarh Porfirije od nas želio da čuje kako mi razmišljamo o nametanju Inckovog zakona.

„Na sastanku sam imao priliku da govorim u ime Srpske demokratske stranke i rekao sam da je naš stav principijalan kada je riječ o Visokom predstavniku i da on nije potreban Bosni i Hercegovini, te da nije ovlaštenn nijednim pravom da nam donosi odluke i nameće zakone. Istakao sam i da je upravo SDS najviše pretrpio od Visokih predstavnika u proteklom periodu“ – kazao je Šarović.

On je rekao da je ovo najsloženija situacija od potpisivanja Dejtona i da je potrebno da promišljamo pametno.

„Mišljenja sam da nam ne treba avanturistička politika koja može da dovede u pitanje Republiku Srpsku i njene interese.  Zbog toga smo pristali da budemo dio zajedničkog odgovora na nametanje od strane Visokog predstavnika“ – zaključio je Šarović, kaže se u saopštenju SDS-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име