Naslovna Izdvajamo Poruka djece: NE ŽELIMO kafanu, hoćemo klupe!

Poruka djece: NE ŽELIMO kafanu, hoćemo klupe!

1
Izvor: Trebinje 24 Foto: Ilustracija

Već odavno smo postali društvo koje će prije nasuti metar asfalta nego posaditi jedno drvno. Možda bi se sa tim nekako izborili da ljudi ne daju sebi za pravo i da ne sijeku i ono rastinje koje je davno neko posadio.

Piše: Dajana Milišić, odbornik u Skupštini Grada Trebinja.

Pored drveća, niko živ ne bi imao zamjerku da se napravi i neko igralište za djecu, posebno mislim na područje gdje su stambeni kompleksi.
Jedan od takvih primjera je u novoizgrađenoj zgradi za mlade bračne parove koja broji preko 70 djece.

Ova djeca umjesto igrališta dobijaju kafić u poslovnom prostoru njihove zgrade čija bašta će se prostirati preko opštinskog zemljišta koje se moglo, da je sreće, volje i pameti, pretvoriti u dječiju razonodu.

Ovom prilikom neću ulaziti u priču o tome kako vlast predstavlja ove stanove kao da su poklonjeni, a skoro svaka porodica u ovoj zgradi je u kreditu najmanje narednih dvije decenije. Zar mislite, gospodo na vlasti, da je vama neko nešto dužan?

Svjedoci smo da vladajuća garnitura nije zadovoljna samo platom koja ih sljeduje, obično na direktorskim funkcijama, sa dodatnim uplatama preko odjeljenja, klubova, pa i projekata, već im je neophodan i privatni biznis. Ovaj put se za taj korak odlučio Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda u Trebinju.

Gospodine Dutina, djeca su rekla svoje, što se vidi na priloženoj fotografiji, a Vi vidite šta ćete dalje.

 

1 KOMENTAR

  1. Komentar ima samo malo veze sa ovim a to je koliko su neke „zivotinje“ u Tb ravnopravnije od drugih. Na Tblive je izasao clanak nekog seronje koji kad je vidio koliko se olaksao „zaboravio“ potpisati svoj „rad“ a radi se o clanku o bijelim prozorima u starom gradu. Te prozore je vrjerovatno postavio neki dijasporac o svom trosku na svojoj kuci i iza njega ne stoji niko pa ga je lako popljuvati mozda i po narudzbi komiteta. S druge strane bazen i zgrade u glavnoj ulici su puno vise nagrdile grad, bazen je napravljen nasim parama na nasem zemljistu a i sj logor je ne tako davno bio nas pa to autoru ne smeta valjda zato sto ne valja srat i lokat iz istog korita

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име