Naslovna Hercegovina Pretresi i hapšenja na području Trebinja, Foče, Brčkog i Mostara

Pretresi i hapšenja na području Trebinja, Foče, Brčkog i Mostara

1

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, Foče, Brčko distrikta i Mostara izvršili su pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija i tom prilikom uhapsili četiri osobe.

„Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivična djela organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, zatim krivično djelo pripremanje krivičnog djela, u vezi sa ubistvom, propisana Krivičnim zakonom FBiH, te krivično djelo galsifikovanje isprave, propisano Krivičnim zakonikom RS“, saopšteno je iz SIPA.

Mešu uhapšenima je, kako se navodi, i policajac osumnjičen za kopruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Kako se dodaje, uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

„Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, računari i određena dokumentacija, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku“, naveli su iz SIPA.

U saopštenju se navodi da je operativna akcija je realizovana po Naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa OBA BiH, MUP-om RS, Policijom Brčko distrikta i MUP-om HNK.

„Aktivnosti se provode u okviru predmeta otvorenih u Tužilaštvu BiH nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u regionu koristili kao sredstvo komunikacije“, zaključujes se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име