Naslovna Republika Srpska Sankcije Rusiji BiH već provodi puzajućom metodom

Sankcije Rusiji BiH već provodi puzajućom metodom

0

Šarović očekuje da će situacija uskoro biti jasnija i da će se razjasniti da li je Predsjedništvo BiH zvanično raspravljalo po ovom pitanju.

Činjenica je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je Srbija jedina zemalja sa prostora Zapadnog Balkana koja nije uvela sankcije Rusiji iz čega se izvlači jasan zaključak da je to učinila i BiH, dok sa druge strane srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik to negira, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović očekuje da će situacija uskoro biti jasnija i da će se razjasniti da li je Predsjedništvo BiH zvanično raspravljalo po ovom pitanju.

On kaže da je sada očigledno da se sankcije Rusiji od strane BiH uvode puzajućom metodom.

„To se radi korak po korak, ne na Predsjedništvu BiH ili Savjetu ministara, nego to čine članovi bh. delegacija u kojima imamo i ljude iz Republike Srpske. Oni na forumima Savjeta Evrope i  nekim drugim tijelima glasaju za odluke koje u suštini jesu sankcije Rusiji. Tako se državljanima ove zemlje uskraćuje ulazak, proglašavaju se za nepoželjne osobe, Rusija se isčlanjuje iz raznih organizacija“, napominje Šarović.

On navodi da se donosi desetine takvih odluka, dekleracija, zaključaka…

„Ako je neko dao svoj glas za takvo nešto onda on nije crpio ono što je stav zvanične politike BiH, nego je za takvo nešto dobio neku drugu instrukciju. Mora se utvrditi ko je i zašto to činio jer članovi delegacija nemaju pravo da nastupaju kao slobodni strijelaci, nego moraju zastupati stavove zvanične politike“, istakao je Šarović.

On je ponovio da je SDS principijelno protiv uvođenja bilo kojih sankcija.

„Mi smo bili izloženi sankcijama i zašto bi ih priželjkivali bilo kome“, istakao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име