Naslovna Izdvajamo Šarović: Haški tribunal sudio jednostrano. Pravda za 30 000 poginulih srba izostala

Šarović: Haški tribunal sudio jednostrano. Pravda za 30 000 poginulih srba izostala

0
Izvor: SDSRS
18.07.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Mirko Sarovic, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS). Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Ovo je samo jedna u nizu presuda u kojoj se vojno-političkom rukovodstvu jedne strane pokušava nametnuti sva krivica za dešavanja u periodu 1992-1995, dok se vojno-politička rukovodstva druge dvije strane oslobođaju svake odgovornosti – istakao je predsjednik Srpske demokratske strake Mirko Šarović nakon objavljivanja presude generalu Ratku Mladiću.

„Ne može se prihvatiti da je za dešavanja u periodu 1992-1995 Srbi osuđeni na 5 doživotnih robija i sa preko 800 godina zatvora dok su drugi osuđeni višestruko manje. Podsjetiću da je život u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubilo 30 hiljada Srba, među kojima je 7 hiljada stradalih civila i da Haški sud nije kaznio vinovnike srpskih žrtava“ – kazao je Šarović.

On je dodao da je takvim odlukama Haški tribunal kompromitovao svoj rad a srpske žrtve su ostale bez pravde.

„Danas kada je Haški tribunal pred zatvaranjem možemo reći da njegova uloga nije ispunjena. Činjenica je i da nažalost ovaj sud kao ni ova presuda nisu doprinijeli pomirenju među narodima Bosne i Hercegovine“ – zaključio je Šarović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име