Naslovna Republika Srpska Šarović: Premali domet SNSD-ovog zakona

Šarović: Premali domet SNSD-ovog zakona

0

Zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocida koji je SNSD predložio u Parlamentarnoj skupštini BiH i kojim se zloupotreba pojma genocida predviđa kao novo krivično djelo, nažalost neće staviti van snage Inckov zakon jer propisano krivično djelo ne obuhvata sva obilježja krivičnog djela propisanog Inckovim zakonom – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović navodi da ovaj zakon u svojim završnim odredbama ne predviđa stavljanje van snage prethodnog „Inckovog zakona“, kako su najavljivali iz SNSD-ove koalicije i pitanje je kako će se uopšte moći primijeniti u praksi?!

„Kako će Tužilaštvo BiH uopšte moći tumačiti odnos jednog i drugog zakona? Moram konstatovati da se radi o lošem rješenju, malog kapaciteta, koje je samo izazvalo novu političku buku i previranja a nema tu snagu da postigne osnovni cilj – da neutrališe štetnu Inckovu odluku“,  pojasnio je predsjednik SDS.

On kaže da su postojala mnogo bolja rješenja koje je vlast mogla napraviti, kao što je stavljanje moratorija na štetni Inckov zakon.

„Međutim, umjesto traženja rješenja za štetnu odluku, oni su se okrenuli traženju alibija za povratak u Sarajevo i stvaranju privida i obmane javnosti da su riješili pitanje lošeg Inckovog zakona.  A štetna Inckova odluka i dalje će biti na snazi“, zaključio je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име