Naslovna Region Srbi odbili prijedlog, smatraju da bi sjever postao geto

Srbi odbili prijedlog, smatraju da bi sjever postao geto

0
Izvor: Srna

Gradonačelnici četiri srpske opštine na KiM odbili su juče prijedlog komandanta KFOR da se albanski specijalci zamijene vojnicima KFOR, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, jer bi time, kako navode, sjever postao srpski geto.

Putevi su blokirani, specijalne snage policije se ne povlače, kao ni Srbi koji su jutros, zbog lošeg vremena, uglavnom okupljeni u šatorima, ali poručuju da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rješenja, javio je RTS.

Srbi smatraju da bi u tom slučaju mjera o promjeni tablica ostala na snazi, što bi ograničilo slobodu kretanja stanovništva.

Specijalne jedinice policije – Rosu samoproglašenog Kosova raspoređene su od 20. septembra na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom.

Očekuje se da će se o rješenju krize na Kosovu i Metohiji danas razgovarati u Beogradu gdje će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiti predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja započinje dvodnevnu posjetu.

Situacija na sjeveru Kosova i Metohije biće tema današnjeg sastanka šefova pregovaračkih timova Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име