Naslovna Republika Srpska Stevandić vjeran Dodiku: Neće „pucati“ u njegova leđa

Stevandić vjeran Dodiku: Neće „pucati“ u njegova leđa

0
Izvor: BN
Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da ono zbog čega nikada neće „pucati“ u leđa Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a, jeste nacionalna politika koja se zasniva na suverenitetu Republike Srpske.

– Mi nismo u interesnoj koaliciji, već u programskoj i ono zbog čega mi nikada nećemo „pucati“ u leđa Miloradu Dodiku je nacionalna politika koja se zasniva na suverenitetu Republike Srpske i takvu politiku vodim preko 30 godina i nisam je ni milimetar promijenio. Tu imamo identične poglede i uvažavam da je Dodik sebe doveo u tešku međunarodnu poziciju zato što je zastupao tu nacionalnu politiku“, kaže Stevandić.

On u intervjuu Nezavisnim kaže da je „Dodik hrabriji od drugih i postao je pragmatičan, a nebrojeno je puta ponovio da nema Srbima slobode bez države“.

„On je sa tim doveo u probleme i sebe, i svoju porodicu, i bezbjednost, i svoju političku karijeru. Bio bih podlac kada bih mu u toj varijanti ostavio nezaštićena leđa“, kaže Stevandić.

Ne znam, kaže Stevandić, ko je u SNSD-u naše jačanje i imanje političkog stava vidio kao problem, a ne kao faktor jačanja koalicije, ali mislim da nije do Dodika.

„Možda problem prave oni koji to ne razumiju ili su potajno protiv toga, ili su izgubili politički kompas, ili neku alternativu“, kazao je Stevandić.

Mislite da je njegova politička karijera dovedena u pitanje, Stevandić odgovara:

„Ne mislim. Mislim da je on odlučio da dokaže da nije Srbin iz interesa, nego želi da ostavi neku vrstu uvjerenja i etablira tu priču da nema slobode bez države“, kazao je Stevandić.

Inače, treba podsjetiti da je Stevandić jedan od onih koji su od devedesetih promijenili najviše stranačkih dresova u Republici Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име